Bulgari klassieker krijgt architecturale make-over

Gepubliceerd op 22 maart 2017 door Laure Vandendaele
Bulgari klassieker krijgt architecturale make-over

Architecte Zaha Hadid wint Bulgari klassieker om haar vinger.

De B.zero1 van Bulgari is niet zomaar een ring, maar een klassieker. En van klassiekers blijf je beter af, tenzij je Zaha Hadid heet. In dat geval geeft het  Italiaanse huis je het vertrouwen om één van hun meest iconische juwelen een make-over te geven. Het resultaat - de B.zero1 Design Legend - ligt nu, een klein jaar na het overlijden van de wereldberoemde architecte in de winkel.

Architecturaal juweel

Het lijkt misschien een vreemde combinatie, een architecte en een juwelenmerk maar in het geval van Hadid en Bulgari is het dat zeker niet. De Britse architecte van Iraakse afkomst hield immers van juwelen en ontwierp eerder stukken voor onder meer Swarovski en het Deense designlabel Georg Jensen. Als je weet dat de vorm van de B.zero1 uit 1999 geïnspireerd is op die van het Colosseum, 's werelds beroemdste amfitheater, is ook daar de link met architectuur niet ver te zoeken.

b.zero1 bulgari zaha hadid

Soepel en vloeiend

We ontdekken de B.zero1 Design Legend-collectie in de Zaha Hadid Design Gallery in Londen waar de stukken netjes liggen uitgestald op de indrukwekkende tafel waaraan de architecte zelf regelmatig zat te werken. De rondingen en soepele, vloeiende vormen dragen overduidelijk Hadids signatuur, de stevige structuur en gedurfde proporties zijn onmiskenbaar Bulgari. Een moderne klassieker in de maak, een sterk staaltje miniarchitectuur dat de tand des tijds - ook na haar jammerlijke overlijden - ongetwijfeld doorstaat.

berzo1 zaha hadid bulgari

B.zero1 Design Legend, verkrijgbaar in de Bulgari boetiek, Waterloolaan 36 Brussel. Vanaf 1950 euro.