Chloé haalt nieuwe ontwerpster bij Louis Vuitton

Geüpdatet op 20 juni 2019 door Marjolijn Vanslembrouck
Chloé haalt nieuwe ontwerpster bij Louis Vuitton

Frans modehuis Chloé bevestigde net de aanstelling van zijn nieuwe creatief directeur: Natacha Ramsay-Levi, eerder rechterhand van Nicolas Ghesquière bij Balenciaga en Louis Vuitton.

Ramsay-Levi is een onbekende naam in het modecircuit, maar haar cv is daarom niet minder indrukwekkend. En dat is eigenlijk allemaal aan Nicolas Ghesquière te danken, huidig creatief directeur van Louis Vuitton.

De Franse ontwerpster droomde ervan historica te worden, maar nog voor ze haar studies begon viel ze voor Ghesquières werk bij Balenciaga. In 2002 startte ze er als stagiaire, maar ze zou uiteindelijk meer doen dan koffie zetten. Stap voor stap klom ze de ladder op en werd uiteindelijk Ghesquières rechterhand.

Ze vertrok in 2013 en volgde uiteindelijk haar leermeester naar Louis Vuitton. Ook daar werkte ze intens met Nicolas Ghesquière samen, zo was ze tussenpersoon tussen hem en het atelier én zorgde ze ervoor dat zijn creatieve visie, zijn inspiratie in kleren werden omgezet. Haar vertrek bezorgt hem ongetwijfeld slapeloze nachten, hij ziet niet enkel zijn rechterhand, maar ook zijn vertrouwenspersoon de deur uitstappen.

Natacha Ramsay-Levi, Chloé, Louis Vuitton, Balencia, nieuwe ontwerper, Nicolas Ghesquière, pfw, fw17
Uit de Louis Vuitton collectie voor winter 17/18

Nieuwe richting bij Chloé

Ramsay-Levi volgt Claire Waight Keller op, die eind januari na zes jaar haar vertrek aankondigde. Verwacht wordt dat het Franse modehuis hiermee een nieuwe richting inslaat. Waight Keller stond bekend om haar erg vrouwelijk, fluïde en pure silhouetten, Ramsay-Levi brengt allicht een meer edgy vibe aan. In september, tijdens de volgende Parijse modeweek, maakt ze haar debuut bij Chloé.

Natachi Ramsay-Levi is geboren en getogen Parisienne en heeft een vierjarige zoon met Purple Magazine baas en fotograaf Olivier Zahm.

Natacha Ramsay-Levi, Chloé, Louis Vuitton, Balencia, nieuwe ontwerper, Nicolas Ghesquière, pfw, fw17
De laatste collectie van Claire Waight Keller voor Chloé