Deze beroemdheden doen je merk beter verkopen

Geüpdatet op 21 juni 2019 door Laure Vandendaele
Deze beroemdheden doen je merk beter verkopen

Welke beroemde kop schakel je het beste in om je product aan de man/vrouw te brengen? Ryan Lochte is het alvast niet. De Olympische atleet speelde in de nasleep van het valse overvalschandaal grote deals met Ralph Lauren, Speedo en airweave kwijt. Deze 10 celebs klaren de klus dan weer wel.

Tegenwoordig heb je als merk de keuze tussen modellen, beroemdheden of sociale mediasterren om producten te promoten. Die laatste groep van online influencers won het afgelopen jaar aan terrein al blijkt uit het 'The Future of Celebrity Marketing' rapport van de organisatie 'Celebrity Intelligence' dat traditionele beroemdheden nog steeds met de grootste opdrachten gaan lopen. Grote merken besteden steeds grotere budgetten aan online campagnes en zetten massaal in op sociale media, maar schuiven ook op deze pistes het liefst een algemeen bekend gezicht naar voren.

Momenteel is model Hailey Baldwin (UGG, Triangl, Tommy Hilfiger, GUESS, H&M en L'Oréal Professional) de meest succesvolle merkambassadrice maar ook Kendall Jenner en de zusjes Hadid hebben een gunstige invloed op de verkoopcijfers van de merken die ze vertegenwoordigen. De usuals suspects dus, al staan in de top van meest succesvolle 'endorsers' ook enkele verrassingen.

  1. Hailey Baldwin (20)

hailey baldwin model influencer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Model Hailey Baldwin heeft met haar bekende achternaam en goede looks duidelijk een stapje voor op andere modellen. De 20-jarige was het afgelopen jaar onder andere te zien in campagnes voor UGG, Triangl, Tommy Hilfiger, GUESS en H&M maar ook dit jaar duikt de blondine overal op. Verder lanceerde ze een make-uplijn met ModelCo en werkte ze samen met schoenenmerk Public Desire en accessoiremerk The Daily Edited.

2. Vogue Williams (31)

vogue williams

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij ons een nobele onbekende maar op internationaal vlak doet het Ierse model en televisiester het bijzonder goed. Vogue was onder meer merkambassadeur voor Sun Kiss Tan, Lookagain.co.uk en de Agriculture & Horticulture Delelopment Board.

3. Kendall Jenner (21)

kendall jenner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haar jongere zus Kylie Jenner veroverde de beautywereld met Kylie Cosmetics maar zus Kendall is de geknipte persoon om tal van merken in de picture te zetten. Net zoals Hailey en Vogue richt Kendall zich vooral op de modewereld en was ze te zien in campagnes van FENDI, La Perla en Mango. Kendall maakte van haar rol als influencer gebruik om met 'Vote Your Future' mensen aan te moedigen hun stem uit te brengen tijdens de meest recente presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

4. Iris Apfel (95)

IrisApfel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 90-plusser is bekend om haar unieke stijl waarmee ze het afgelopen jaar ook heel wat merken kon bekoren. Het mode-icoon dook op in campagnes voor Wisewear, Tane, Happy Socks en de Amerikaanse warenhuisketen Macy's. Citroën koos Apfel als merkambassadrice en levert hiermee het bewijs dat je nooit te oud bent om een merk te vertegenwoordigen.

5. Karlie Kloss (24)

karlie kloss model

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karlie Kloss is al jaren een van de meest geboekte modellen en was vorig jaar te zien in campagnes voor Kurt Geiger, Beats by Dre en Adidas. Ze is ook merkambassadrice van Swarovski.

1/

6. Gigi Hadid (21)

gigi hadid model

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Net als vriendinnen Kendall en Hailey is Gigi Hadid een veel gevraagde ambassadrice. De Amerikaanse met Nederlandse roots lanceerde vorig jaar haar eerste capsulecollectie met Tommy Hilfiger en was te zien in campagnes voor Evian, Reebok en Max Mara. Gigi vormt is al enige tijd samen met zanger Zayn Malik die voordien verloofd was met Little Mix-zangeres Perrie Edwards.

7. Bella Hadid (20)

BellaHadid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gigi's jongere zusje is (naast Jennifer Lawrence en Natalie Portman) het nieuwe gezicht van Dior Make-up en was ook de ster van de modecampagne van JW Anderson, Givenchy en Marc Jacobs. In november doopte Nike Bella tot nieuwe ambassadrice, een beslissing die best wat controverse veroorzaakte. Heel wat fans zagen immers een liever een echte atleet in plaats van een model het merk promoten. Bella laat de haters niet aan haar hart komen en timmert rustig verder aan haar carrière.

8. Stephen Curry (28)

Stephen Curry

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Basketbalspeler Stephen Curry rijgt de deals aan elkaar. De sportman heeft partnerships lopen met Chase, Brita, Active Dreamers en zoals vele beroemdheden heeft hij zijn eigen emoji's.

9. Emily Ratajkowski (25)

Emily Ratajkowski

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emily ging het afgelopen jaar vooral in zee met modemerk en sloot deals met Express, Amore + Sorvete en Marc Jacobs. Ze ontwikkelde samen met Charlotte Tilbury een lippenstift waarvan de opbrengst naar de organisatie Women for Women International ging.

10. Ashley Graham (28)

AshleyGraham

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mode Ashley Graham is bekend om haar rondingen en draagt graag haar steentje bij in het debat rond een gezond lichaamsbeeld. Vorig jaar lanceerde ze in samenwerking met Dressbarn een eigen kledinglijn. Ze is ook te zien in campagnes van Lindex, H&M en Forever 21. Eind 2016 werd de 28-jarige geëerd met een eigen Barbie.

De top 20 wordt aangevuld door:

  • Rebecca Adlington (atlete)
  • Cara Delevigne (model)
  • Alessandra Ambrosio (model)
  • Jourdan Dunn (model)
  • Louis Smith (Britse turner)
  • Kate Moss (model)
  • Cristiano Ronaldo (voetballer)
  • Alexa Chung (model)
  • Shaquille O’Neal (voormalig basketbalspeler en dj)
  • Rosie Huntington-Whiteley (model)
    bron: Celebrity Intelligence/Fashion Monitor