Vier dingen die Kylie Jenner goed doet

Geüpdatet op 19 februari 2019 door ELLE België
Vier dingen die Kylie Jenner goed doet

Wanneer Kylie Jenner iets doet wordt het meteen een hit. De jongste telg uit de Kardashian-Jenner clan mag gerust een geniale onderneemster genoemd worden. 

Love her or loathe her, maar Kylie Jenner weet hoe ze zichzelf moet verkopen. Met KylieCosmetics alleen al zou de Amerikaanse realityster meer dan €17 miljoen verdiend hebben. Haar merk verkoopt zo goed dat ze de tweede rijkste Kardashian-Jenner is. Enkel oudere zus Kim doet nog beter. Hoog tijd om op te lijsten waar ze wel goed in is- want dat mag ook eens gezegd worden.

1/

Ze is een ondernemer pur sang

kylie_jenner_wat_ze_goed_doet_ondernemer_lipkit

Je moet verstandig zijn om een succesvol bedrijf uit de grond te stampen. Maar Kylie is een echte visionair: ze heeft een rijk uitgebouwd op fans en Lipkits. De zogenaamde Lipkits (lipstick + lipliner in een leuke verpakking) verkopen zo goed dat ze steeds opnieuw uitverkocht zijn. KylieCosmetics is daarna ook uitgebreid met oogschaduw paletten, of 'Kyshadows' en eyeliners of 'Kyliners'. Ze is er in geslaagd om van haar handelsmerk haar inkomen te maken. Zoals een echte Kardashian-Jenner dat doet (Kim's sextape, anyone?).

2/

Ze is een trendsetter

kylie_jenner_wat_ze_goed_doet_ondernemer

Wat Kylie ook doet: iedereen doet het na. Kylie heeft eigenhandig de 'Athleisure' trend aan de man gebracht. Athleisure? Dit is simpelweg sportkledij dragen als je niet gaat sporten. Strakke leggings, push-up sportbh's en felgekleurde sneakers maken deel uit van haar dagelijkse kledingstijl. En dus ook van de onze. Ze is niet alleen een stijl icoon voor velen (#slayKylie), ze kan eender wat verkopen: snoepjes die je haar laten groeien, fit tea en haar beau Tyga zijn slechts enkele voorbeelden.

3/

Anti-pest campagne kylie_jenner_wat_ze_wel_goed_doet_anti_pest_campagne

Kylie Jenner werd op een dag wakker en besloot om zich in te zetten voor het goede doel. Ze gebruikte haar platform om verhalen te delen van tieners die gepest werden. Onder #IAmMorethan deelde Kylie 6 foto's en verhalen van de tieners op haar Instagram. Jenner is opgegroeid in het publieke oog. Ze weet als geen ander wat het is om dagelijks bakken kritiek en commentaar over zich heen te krijgen.

4/

Entertainment

Kylie_jenner_wat_ze_wel_goed_doet_Kylie_cosmetics_tyga

Tot slot moeten we toegeven: Jenner is good fun. Haar leven bestaat uit veel drama en weelde. Vooral in amok maken is ze een pro: denk maar aan haar publiekelijke ruzie met Blac Chyna (de mama van haar stiefzoontje). De 19-jarige zorgt gewoon voor veel entertainment en dit vinden haar fans geweldig. Op Instagram alleen al heeft ze bijna 90 miljoen(!) volgers. Tip voor de gewone sterveling: met mooie foto's kan je ook beroemd worden op Instagram. Als Kylie het kan, kan jij het ook!

(Stagiaire: Maaike Geys)