5 redenen waarom we een girl crush op Karlie Kloss hebben

Geüpdatet op 4 februari 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
5 redenen waarom we een girl crush op Karlie Kloss hebbenKarlie Kloss voor Swarovski, geshoot door Tim Walker

Karlie Kloss, 24, topmodel, Victoria's Angel, gloednieuw gezicht van Swarovski, bijnaam 'the panther'. Vijf redenen waarom de Amerikaanse schone ons hart sneller doet slaan.

  1. Haar natuurlijke schoonheid, uiteraard.
Karlie Kloss, topmodel, instagram, New York
Karlie in Australië. Instagram @karliekloss

Een beetje girl next door, al zijn haar trekken daar eigenlijk te edel voor. En haar warme, indringende blik, die ons keer op keer van ons stuk brengt, twee jaar geleden nog, toen ze op een feestje in New York naast ons kwam zitten.

1/
2. Het gracieus loopje waarmee ze als een hinde over de catwalk schrijdt.

Karlie Kloss, catwalk, ss17, Mugler, Lanvin, Elie Saab
Karlie op de SS17 catwalk, bij Mugler, Lanvin en Elie Saab. @Imaxtree

Dat dankt ze ondermeer aan de jarenlange balletlessen, die ze op haar veertiende moest afbreken toen ze op een lokale modeshow in Chicago gescout werd. En aan haar benen die tot onder haar oksels reiken...

2/
3. Haar liefdadigheidswerk.

Karlie Kloss, Klossies, koekjes, Milk Bar, New York, topmodel, Momofuku
Karlie bakt koekjes in de Milk Bar in New York. Instagram @milkbarstore

Karlie Kloss kreeg van haar ouders belangrijke waarden mee: "Al hun vrije tijd spendeerden ze aan liefdadigheidsprojecten, ze leerden me indien mogelijk iets terug te geven. Voor mij is charity doodnormaal." In 2015 richtte ze Kode with Klossy op, een coderingsprogramma waarmee ze vooral jonge vrouwen wil bereiken. Bovendien steunt ze met haar koekjeslijn Klossies het Amerikaans Feed Project, dat geld inzamelt voor het United Nations World Food Programme. Het project zelf is een samenwerking met het Amerikaanse Momofuku Milk Bar, maar willen wij ook wel steunen. Kan iemand die koekjes asap in België invoeren? Thanks!

3/
4. Haar inspirerende energie.

Karlie Kloss, Adidas, Stella Mccartney, topmodel, workout, fitness, fitnessfriday
Working out in Adidas by Stella McCartney. Instagram @karliekloss

Kloss heeft een moordlijf, maar dat kreeg ze niet voor niks. Al vanaf jong leeftijd traint de Amerikaanse intensief en ook vandaag nog staat haar Instagram account vol motiverende posts. Bovendien is ze sinds vorige zomer het gezicht van de Adidas by Stella McCartney lijn. #fitnessfriday, all week long...

4/
5. Haar keuze in mannen.

Karlie Kloss, Joshua Kushner, topmodel, Thrive Capital
Karlie & Joshua, op hun vierde verjaardag in juni. Instagram @karliekloss

Al bijna vijf jaar deelt ze lief en leed met zakenman Joshua Kushner, een naam die u mogelijk bekend in de oren klinkt. Joshua is de broer van Jared Kushner, aka Meneer Ivanka Trump, alsook senior adviser voor Donald Trump. Joshua is in tegenstelling tot zijn broer overtuigd democraat en werd vorig weekend ook op de Women's March in Washington gespot. De roddelpers hoopt de komende maanden de verloving te kunnen aankondigen.