Belgische Tuinch breekt internationaal door

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Belgische Tuinch breekt internationaal door

Staat het Belgische label Tuinch al op je moderadar? Zoniet, stel je voelsprieten best wat bij want het is een topper. De New-Yorkse trendsetter webshop ModaOperandi.com heeft Tuinch alvast toegevoegd en dat is heel wat.

Tuinch werd, na vier jaar intensieve research, uit de grond gestampt door Veronique Vermussche. De Belgische volgde geen opleiding mode, maar werd in de Himalaya in Nepal tot over haar oren verliefd op fijn kasjmier, the Jewel of fibers, die aldaar veel puurder te vinden is dan in buurland China.

De autodidacte dompelde zich vier jaar lang onder in het eeuwenoude Aziatische vakmanschap en kwam weer boven water met een prachtige collectie. De Tuinch stijl blijft je onmiddellijk bij dankzij de minimalistische esthetiek en het eigen karakter én de stukken worden van de meest zuiver kasjmier vervaardigd door lokale ambachtslieden in Kashmir zelf.

Nog een leuk extraatje: elke creatie wordt vergezeld van een wasnoot uit Nepal. Pardon? Artisanale wasnoten zijn een eeuwenoud wasmiddel, dat je toelaat het fragiele kasjmier op een effectieve, zorgzame en duurzame manier te onderhouden. De bessen bevatten een soort natuurlijke zeep en zijn veel minder agressief dan chemisch wasproduct, een bonus voor het milieu en je huid!

In België kan je Tuinch shoppen bij deze boetieks: Houben in Antwerpen, Louise 54 in Brussel, Rio Store in Gent en Sketch in Knokke.