4 manieren om sfeer in jouw badkamer te brengen

Geüpdatet op 29 december 2016 door ELLE België
4 manieren om sfeer in jouw badkamer te brengen

Een badkamer is een belangrijk onderdeel van je huis. Je komt er namelijk minstens twee keer per dag. Er zijn zat manieren om deze ruimte erg sfeervol te maken. Samen met de nieuwste trends en makkelijke toepassingen, geven we jou een lijstje hoe je dit moet doen.

Verlichting

De verlichting in een badkamer is bepalend. Is het sfeervol of meer praktisch? Meestal kan het ook allebei. Door het goede gebruik van spotjes kun je én praktisch licht creëren, maar ook zeker weten sfeervol. Zorg ervoor dat je bij de spiegels praktisch licht hebt, en bij bijvoorbeeld de douche of badkuip sfeervol licht.

Badkameraccessoires

Mochten je badkameraccessoires hebben is het belangrijk dat deze ook matchen met het interieur. Zo zijn accessoires zoals prullenbakken altijd een lastige omdat we soms vergeten dat deze ook bij het interieur horen. Zorg er dus voor dat je een leuke, matchende pedaalemmer koopt die perfect past bij de rest van jouw badkamer. Zorg er daarnaast voor dat de prullenbak praktisch is in gebruik, zoals een kleine pedaalemmer is.

1/

Een hippe badkuip

Wat je tegenwoordig veel tegenkomt op internet is het badkuip-ei. Door het mooie ronde design van deze badkuip neemt het weinig ruimte in beslag maar is het wel een pareltje voor in je badkamer. Het is niet alleen een lust voor je oog, maar ook zeker voor je comfort. Ook leuk voor buiten: outdoor badkamers om bij weg te dromen.

bathtub-egg

Bloemen en planten

Een badkamer is ook een goede ruimte om gebruik te maken van wat natuur. Je kunt er zat leuke planten kwijt. Het is wel lastig om een keuze te maken, aangezien de meeste planten wel veel zon en water nodig hebben. In gesloten ruimten zoals een badkamer zullen de meeste planten niet overleven. Maar sommige wel in het bijzonder, dat zijn witte orchideeën. Een witte orchidee doet het goed in een ruimte zoals een badkamer, hij droogt niet snel uit. Daarnaast staat het ook nog eens prachtig. Probeer een witte orchidee en laat je kamer opbloeien met deze mooie bloem.