Wishlisted: breiwerk van I love Mr. Mittens x Wool and the Gang

Gepubliceerd op 28 december 2016 door ELLE België
Wishlisted: breiwerk van I love Mr. Mittens x Wool and the Gang

Wapen je met breinaalden want 'Winter is coming'. Nog op zoek naar een leuk winterprojectje? Wat dacht je ervan om een supercoole trui te breien?

Breien is een ideale winteractiviteit. Je kan het doen terwijl je je favoriete serie bingekijkt, terwijl je met zijn allen gezellig aan de haard zit of neem je creatie mee wanneer je afspreekt op café. Het getik van de breinaalden op de achtergrond is een even gezellig geluid als een knetterend vuurtje. En het allerbeste? Eenmaal je project afgelopen is, heb je een pracht van een wintertrui.

Zeker als je voor de modellen van de 'I Love Mr. Mittens X Wool and the Gang collab' kiest. I love Mr. Mittens is het duurzame knitwear label van de Belgische Stéphanie Caulier. Haar ingewikkelde oversized creaties zijn wol-geworden winterdromen. Wool and the Gang is een internationaal modemerk, dat vooral gericht is op ambachtelijk handwerk en DIY.

Deze twee breispecialisten sloegen de handen in elkaar en brengen twee knitkits uit. De ene bevat alles (Peruaanse wol, patroon en breinaalden) om een Cable Bomber (153 euro) te maken, de andere om een Cropped Cable (135 euro) te breien.

De patronen zijn niet te ingewikkeld, iedereen die de basics van de breikunst onder de knie heeft, moet er in slagen een pull tevoorschijn te toveren. Een beginner? Leer dan zo snel mogelijk breien want zoals ze bij Wool and the Gang zeggen 'Kniting is the new yoga'. Breien kan inderdaad minstens even ontspannend zijn en als vorm van meditatie is er ook iets voor te zeggen. #wintergoals

praktisch:

De pakketten zijn beschikbaar op www.woolandthegang.com en www.ilovemrmittens.com

(stagiaire: Isabelle Leempoels)