Wishlisted: Valentine Witmeur’s warme en elegante truien

Geüpdatet op 19 februari 2019 door ELLE België
Wishlisted: Valentine Witmeur’s warme en elegante truien

Wat is de heilige graal waar alle fashionista's elke winter weer naar op zoek gaan? Een wintertrui die tegelijk heerlijk warm en comfortabel is, maar ook mooi en elegant zit. Geen gemakkelijke combinatie, maar Valentine Witmeur heeft de code gekraakt.

Hoe kouder het wordt, hoe praktischer je begint na te denken. Er is maar één stevige vriesbui voor nodig om alle gevoel voor stijl te laten varen en naar de meest warme en praktische kleren in je kast te grijpen. Zo voel je je dan lekker warm en goed, tot je een blik in de spiegel werpt en oog in oog staat met de zus van Hagrid … Enter Valentine Witmeur, sinds 2015 is haar label gespecialiseerd in het ontwerpen van gebreide stukken. Haar sterkste troef: het delicate evenwicht vinden tussen comfort, kwaliteit en elegant design.

Voor de wintercollectie werkt ze met Italiaanse kwaliteitsgaren. Merinowol en Kasjmier zijn de hoofdmaterialen, lees: hoog aaibaarheidsgehalte en lekker warm. De stukken worden gebreid in een klein familieatelier in Portugal. Van elk model worden er slechts 80 stuks gemaakt. Om zo'n originele trui in huis te halen, moet je zaterdag 10 december langs de Pop-Up gaan in Elsene. Anders kan je ook terecht op de website valentinewitmeurlab.com.
Je vindt de ontwerpen van Valentine Witmeur ook bij Smets, Irina Kha, Unfollowers, Au Fuseau en Icon. Snuggle up!

Praktisch:

Christmas lab pop-up @ Studio Marc Paeps

Scepterstraat 23, 1050 Elsene
Zaterdag 10 december
van 10u30 tot 18u00

(stagiaire: Isabelle Leempoels)