Amerikaanse Vogue dol op deze Belgische ontwerpster

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Amerikaanse Vogue dol op deze Belgische ontwerpster

Het Britse model Yasmin Le Bon droeg een jurkhemd van Sophie D'Hoore tijdens een interview met de Daily Mail en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Laird Borrelli-Perssson, de journaliste die het interview afnam ging meteen op zoek naar de Belgische ontwerpster. Hoewel D'Hoore er bewust voor kiest om niet te presenteren tijdens de modeweken, zijn haar kleren dus wel degelijk opgemerkt.

'How did Belgium become a center of design?' vroeg de Vogue journaliste, aan Sofie D'Hoore. Dat willen wij ook wel weten. Volgens de in Brussel gebaseerde ontwerpster is België een land vol ongelofelijke contrasten en precies dat maakt het zo creatief en levendig. Ook het succes van de academie onder leiding van Mary Prijot, Linda Loppa en Walter Van Beirendonck schept vertrouwen in de rol van België als fashion-savvy land.

Maar hoe goed kennen wij dit talent van eigen bodem eigenlijk? Dit zijn de dingen die je zeker moet weten. Sofie D'Hoore groeide op in Antwerpen in een gezin van intellectuelen. Haar passie voor mode wijdt ze aan haar stijlvolle moeder met wie ze in haar jeugd tweemaal per jaar afzakte naar Parijs. Ze behaalde eerst een diploma tandheelkunde alvorens haar modedroom na te jagen aan de Antwerpse Academie. Na heel wat experimenten met traditionele en hightech technieken ontwikkelde ze haar uniek stijl. Gesofisticeerd en tijdloos is hoe je haar ontwerpen best kan beschrijven.

Ondertussen ligt haar kleding al in de rekken bij bij Dover Street Market, A'Maree's, Blake, the Webster en Graanmarkt 13. Wij wachten met ingehouden adem af tot de Belgische de rest van de wereld verovert.

(stagiaire: Isabelle Leempoels)