Marc Jacobs brengt hulde aan “zijn” Louis Vuitton muzes

Gepubliceerd op 19 december 2013 door Isabelle
Marc Jacobs brengt hulde aan “zijn” Louis Vuitton muzes

vuitton muzesVerrassing voor wie dacht het laatste van Marc Jacobs voor Louis Vuitton te hebben gezien. De ontwerper hield nog een laatste “kindje” achter de hand, eentje dat kindeke-Jezus-gewijs tijdens deze kerstperiode wordt onthuld.

De lentecampagne meer bepaald.

In september pinkten we collectief een traantje weg bij het zien van Jacobs’ zwanenzang voor het befaamde modehuis. Dramatische veren en donkere kleuren brachten het bitterzoete gevoel van zijn afscheid tot leven op de catwalk. Vandaag ontdekken we de bijhorende campagne, een kans die de ontwerper aangrijpt om zijn trouwste muzes in de verf te zetten.

Catherine Deneuve, Gisele Bündchen, Sofia Coppola, Edie Campbell, Fan Bingbin en Caroline de Maigret haalden voor de lens van Steven Meisel hun meest zwaarmoedige gelaatsuitdrukking naar boven. “Een bijzonder emotionele shoot,” weet een insider aan WWD te vertellen.  Jacobs mag dan wel gaan, de grote liefde voor zijn muzes blijft eeuwig bestaan!

De beelden worden vanaf februari wereldwijd verspreid, ondertussen moeten we het doen met een voorproefje van Catherine Deneuve, Sofia Coppola en Caroline de Maigret.