Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 18 december 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsPETA deelt bontjassen uit, Antwerpse winkels blijven ook 's zondags open en Burberry stelt ons de talenten van morgen voor. In Monaco verwelkomt Charlotte Casiraghi haar eerste kindje.

PETA lanceert letterlijk een warme oproep aan voormalige bontdragers. Wie teveel schuldgevoel aan zijn of haar jas overhoudt, kan hem inleveren bij de organisatie. In Detroit, de thuisstad van de organisatie en tevens één van de armste steden van Amerika, wordt ingezameld bont uitgedeeld aan daklozen en bedelaars. Daarmee onderstreept PETA haar standpunt dat bont enkel kan in bepaalde noodomstandigheden zoals extreme armoede.

Nieuwe gezichten bij Burberry. Het label castte voor haar lentecampagne een schare jonge Britse talenten, afkomstig uit de modellen-, muziek- en filmwereld. Op de beelden, geschoten door Mario Testino, herkennen we Twilight acteur Jamie Campbell, zanger Leo Dobson, modellen Malaika Firth en Neelam Johal. Stuk voor stuk namen die volgens het modehuis op het punt staan door te breken.

It’s a boy! Charlotte Casiraghi en haar vriend Gad Elmaleh verwelkomden gisteren hun eerste kindje, een zoon die luistert naar de naam Raphaëlle. De 27-jarige, Monegaskische prinses en de 42-jarige komiek hebben nog geen huwelijksplannen, maar als ze het voorbeeld van grote broer Andrea volgen, zou dat niet lang meer op zich laten wachten.

Antwerpen zou binnenkort wel eens 7/7 winkelplezier bieden. De stad plant een erkenning van het centrum als toeristische zone, wat winkels zou toelaten om ook ‘s zondags open te blijven. Als alles goed gaat, is dit vanaf lente 2014 het geval. De maatregel komt er vooral om economische redenen, namelijk om het groeiend aantal webshops het hoofd te kunnen bieden.