Trendalert: is dit de nieuwe cult sneaker?

Geüpdatet op 14 oktober 2016 door Isabelle
Trendalert: is dit de nieuwe cult sneaker?

Maak kennis met de sneaker waarvoor je straks een moord begaat! 

Dat topmodellen graag sporten wisten we al, dat ze tegenwoordig passen voor een slonzige joggingbroek en oversized sweater ook. De sportschool is de nieuwe catwalk en onze langbenige vriendinnen (én wij) worden sinds enkele jaren op magisch mooie workout looks getrakteerd. Uiteraard ontstaan er ook daarbinnen hypes en zo heb ik er zondag in avant-première één ontdekt. Ik rende de tien kilometer van Parijs aan de zijde van Victoria's Secret engel Izabel Goulart -nu ja: er waren ook nog 9998 andere lopers bij en zij liep net iets sneller dan mij...- en wist haar te strikken voor een korte babbel over haar favoriete sneaker, de Cortez, haar persoonlijke doelstellingen en haar workout geheimen:

De Braziliaanse schone staat bekend om haar sportieve levensstijl -inclusief topvoetballend lief...- en inspirerende workouts op Instagram en is dan ook het gedroomde gezicht van Nikes Beautiful x Powerful lijn. Leuk weetje: de collectie werd geïnspireerd door de Amerikaanse atlete Joan Samuelson, die in 1984 goud won op de allereerste vrouwenmarathon in de geschiedenis van de Olympische Spelen. Ze brak niet alleen records aan diggelen, maar ook het vastgeroeste idee dat vrouwen niet sterk genoeg zouden zijn om een dergelijke prestatie te leveren -ze eindigde de race in een tijd van twee uur, 24 minuten en 52 seconden. Haar lijfspreuk, "er is geen eindmeet", inspireert Nike al langer om wereldwijd sportieve uitdagingen voor vrouwen op te zetten en wordt nu geëerd in deze lijn sneakers. Vier verschillende modellen -de Cortez, Airmax, Huarache en Presto- werden telkens in twee versies, in premium zwart leer of in jacquard, verwerkt met subtiele verwijzingen naar de race van Samuelson: een racestrip in de print, haar motto op de zolen en haar behaalde tijd die discreet in de veters staat gedrukt. Ontdek ze hier in al hun glorie:

Praktisch: de Premium Leather stukken zijn vanaf 6 oktober verkrijgbaar via de SNKRS app en bij Nike verdelers, op de Jacquard sneakers is het nog even wachten tot 1 december.

unnamed