Fashion news: wat je vandaag moet weten

Geüpdatet op 26 december 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsRihanna is het nieuwe boegbeeld van Balmain, Raf Simons deelt zijn functie met de Amerikaanse artiest Sterling Ruby en Avatar krijgt een drievoudig staartje. In Parijs werd de oprichtster van Chloé vandaag in de bloemetjes gezet.

Rihanna heeft opnieuw een grote modedeal te pakken. De zangeres is komende lente verrassend genoeg het gezicht van Balmain. De voorbije maanden zorgden de ster (en haar Instagram account) immers voor aanhoudende geruchten in de richting van Chanel, maar daarvan kwam niets in huis.  Creatief directeur Olivier Rousteing is alvast verheugd over het nieuwe boegbeeld: “Als de vrouw die je inspireert ook daadwerkelijk je ontwerpen draagt, dan voelt je visie compleet aan.”

Interessante collab voor Raf Simons. De designer ontwierp dit seizoen zijn mannencollectie in samenwerking met de Amerikaanse artiest Sterling Ruby.  Het is niet de eerste keer dat Simons een kunstenaar onder de arm neemt, noch dat hij zijn atelier voor Ruby opent. In 2009 mocht die laatste reeds een denim capsulecollectie voor onze landgenoot ontwerpen. Deze keer mag hij zijn zegje over de volledige lijn doen, het resultaat wordt in januari onthuld.

Goed nieuws voor Avatar fans. De film, één van de duurste aller tijden, krijgt niet één, maar een driedelig vervolg. Het ambitieuze project blijft in handen van oorspronkelijk regisseur James Cameron, die  de prenten over een periode van tien jaar plant. Laten we hopen dat ze evenveel succes als hun beroemde voorganger kennen.

Chloé oprichtster Gaby Aghion heeft de Franse Legion d’Honeur titel ontvangen. De 92-jarige ontwerpster wordt daarmee bedankt voor de diensten die ze de Franse mode-industrie bewees. Aghion werd geboren in Egypte en stampte in 1952 het modehuis Chloé uit de grond, een naam die sindsdien niet meer van het grote toneel verdween.