Welk diamantjuweel draag je voor welke gelegenheid?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE Partner
Welk diamantjuweel draag je voor welke gelegenheid?

Het zou toch jammer zijn om je kostbaarste juwelen enkel bij speciale gelegenheden uit hun doosje te halen, niet? Een uitje met de vriendinnen, een tuinfeest of een alledaagse werkdag … Elk moment is goed om een diamant te dragen. Hoe maak je de juiste keuze?

Wie kan deze (uitermate) modegevoelige vraag beter beantwoorden dan Steven Boelens (medeoprichter) en Frédérique Vanhoutte (Sales & Marketing) bij BAUNAT? Deze Antwerpse online winkel legt zich sinds zijn oprichting in 2008 toe op diamantjuwelen van hoogstaande kwaliteit. “Onze troef is dat we diamantjuwelen van topkwaliteit kunnen aanbieden, met de hand gemaakt, tegen onklopbare prijzen. Dat komt doordat we online werken en onze diamanten aankopen bij de bron”, aldus Steven Boelens. Een verlovingsring kopen, een sieraad op maat laten maken of het juweel van je dromen bestellen – het kan allemaal online, zonder je te verplaatsen! “Wij omringen onze klanten met de beste service en begeleiden hen stap voor stap bij hun keuze, ook wanneer ze een juweel op maat laten maken. Een diamantjuweel kiezen is een belangrijk moment: we willen dan ook snel en vlot kunnen bijsturen. Wie dat wenst, kan echter ook in een van onze showrooms terecht in Antwerpen, Amsterdam, Parijs of Genève.” Uiteraard is het belangrijk te weten wat je wilt! Als specialist kan Frédérique Vanhoutte heel wat advies verstrekken over diamanten, maar zij heeft ook tips om onder alle omstandigheden elegant voor de dag te komen met een juweel, zonder te overdrijven. Eenvoud en tijdloosheid zijn zo’n beetje het handelsmerk van BAUNAT. De naam van het merk is een samentrekking van "beauté naturelle" – natuurlijke schoonheid. Precies zoals wij dus!

Ontdek onze looks voor op het werk, een avondje uit met vriendinnen, een date, een middagje winkelen en uiteraard ook … je huwelijksdag! >>>

1/

Diamantjuwelen om te gaan winkelen

We zetten in op minimalisme met een fijne lijn diamanten op een geelgouden ketting die de halslijn discreet volgt. Het mag ook wat speelser met oorbellen in de vorm van "XOXO". Een geweldige manier om een knuffel te vragen ... Combineer je juwelen heerlijk nonchalant met een jeans, een T-shirt, sneakers en een leren jasje.

shopping
Leren jasje Acné Studios, jeans Victoria Beckham Denim, sneakers Eytys, T-shirt Splendid

2/

Diamantjuwelen om op stap te gaan met vriendinnen

Voor een tuinfeest, een brunch of een namiddagje chillen suggereert Frédérique een sieraad uit de collectie "Paradis", geïnspireerd op de plantenwereld, met ronde diamantjes die erg vrouwelijk ogen. “Dit is ideaal: elegant zonder al te gekunsteld te zijn. Hiermee kom je geraffineerd voor de dag, maar nooit overdressed.” Dit juweel draag je op een mooie luchtige jurk, gecombineerd met laarzen en een trenchcoat.

drink
Jurk RedValentino, trenchcoat The row, laarzen Saint Laurent

3/

Diamantjuwelen voor een date

Hoe straal je sexappeal uit met een juweel zonder er meteen ‘duur’ uit te zien? Het komt erop aan het juiste evenwicht te vinden, zodat jij je zelfvertrouwen een boost geeft zonder hooghartig over te komen. Om je zelfzeker te voelen, gaat er niets boven een saffier. In een krans van ronde diamanten ziet het er meteen heel vrouwelijk uit. In een hanger, oorringen of een ring, … Zolang je maar niet alles tegelijk draagt! Combineer je juweel met een klassieke potloodjurk en hoge hakken – zo lijken je benen langer en ga je meteen eleganter lopen.

date
Jurk Victoria Beckham, pumps Gianvito Rossi, enveloptas Clare V

4/

Diamantjuwelen om te gaan werken

“Je hebt diamantsieraden nodig die makkelijk te combineren zijn. Ik zou opteren voor een enkele ronde diamant in een rond gouden montuur. Dat is tijdloos en modieus”, meent Frédérique Vanhoutte. Draag er een mooi pak bij, een hemd, pumps of – waarom niet? – witte leren sneakers.

date-1
Tailleur Stella McCartney, hemd Equipment, pumps Chloé en sneakers Eytys

5/

Diamantjuwelen om te trouwen

Dit is jouw glamourmoment, iets waar je heel lang naar hebt uitgekeken. Wat kies je om je uniek te voelen op de dag van je leven?

Voor je huwelijk mag je best voor een complete outfit gaan. De collectie "Classics" van BAUNAT omvat fijne witgouden sieraden met ronde diamanten en markiezen: in een eenvoudige strapless jurk schitter jij bijvoorbeeld met een halssnoer, armband én oorbellen.

mariage
Jurk Roland Mouret, tasje Oscar de la Renta, pumps Christian Louboutin