Ontdek 10 belangrijke weetjes over koffie!

Geüpdatet op 17 januari 2019 door ELLE België
Ontdek 10 belangrijke weetjes over koffie!

Achter elke kop schuilt een verlangen, een behoefte, een gewoonte, een afspraak,…Er gaan ook verwachtingen mee gepaard, uitwisselingen, soms ook een belofte. Maar altijd een verhaal, met name:

  • Elk jaar worden er wereldwijd meer dan 500 miljard (ja, dat zijn veel nullen!) kopjes koffie gedronken – meer dan de helft daarvan bij het ontbijt!
  • Volgens de legende zou koffie ontdekt zijn door een geitenhoeder: hij merkte dat zijn kudde opvallend energiek was na het eten van koffiebessen.
  • Net als bij wijn speelt de vorm van de kop waaruit je koffie drinkt een grote rol. Daarom werkte Nespresso samen met wijnglazenfabrikant Riedel een nieuwe koffiekop uit. Het avant-gardistische design doet de aroma’s optimaal tot hun recht komen.

Capture d’écran 2016-09-05 à 14.22.31

  • Hou je van cappuccino of een lekkere latte? Doe zoals de professionals en gebruik ijskoude melk – dat geeft het mooiste schuim.
  • De zogenaamde Koffiegordel is het gebied tussen de Kreeftskeerkring en de Steenbokskeerkring waar koffiestruiken weelderig groeien.
  • Wil je meer weten over koffie en ook nog eens kans maken op de laatste Grand Cru van Nespresso? Neem een kijkje op de volgende pagina!

1/

  • Koffie is niet alleen brandstof voor het lichaam maar kan ook als aandrijfmiddel voor wagens dienen.
  • Het verschil tussen een koffie verkeerd en een latte macchiato zit ‘m in de laagjes. Ontdek hier een aantal inspirerende recepten.

Capture d’écran 2016-09-05 à 14.30.12

  • Een ‘sterke’ koffie bevat niet noodzakelijk meer cafeïne. Een pittige espresso bevat trouwens vaak minder cafeïne dan een kopje filterkoffie!
  • Koffiebonen zijn afkomstig van een rode vrucht, de zogenaamde koffiebes.

IN BEELD

Waar je ook bent in de wereld, overal kun je een lekkere kop koffie bestellen… Het woord ‘koffie’ klinkt trouwens ongeveer hetzelfde in zowat alle talen. Dacht je alles al eens geproefd te hebben? Weet dan dat er 75 verschillende variëteiten koffieplanten bestaan, wat na de gebruikelijke melanges zo’n 800 aroma’s oplevert. Veel geuren en kleuren om te ontdekken dus!

Nu we het toch over kleuren hebben...Heb je onze Braziliaanse topper al geproefd? De nieuwste creatie van Nespresso is geïnspireerd op een koffiepauze in Braziliaanse stijl. Nieuwsgierig? Neem deel aan onze wedstrijd en win, in beperkte oplage, twee doosjes cafezinho do Brasil Grand Cru met twee bijbehorende Nespresso-kopjes! Waar wacht je nog op? Neem deel!

photo_nespresso-4