Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 12 december 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Diversiteit wordt gevierd bij Givenchy, met Erycak Badu als boegbeeld. Miroslave Duma zet dan weer haar beste beentje voor bij Roger Vivier, terwijl John Galliano even aan de slag gaat in de toneelwereld. Lindsay Ellingson is verloofd.

Lindsay Ellingson mag een bruidsjurk gaan shoppen. Het Victoria’s Secret model werd op Thanksgiving ten huwelijk gevraagd door haar vriend Sean Clayton, die de kost verdient als  verkoper van medische materiaal. Weinig glamoureuze job, maar dat zal de boomlange schone een worst wezen. Naar verluidt stapt het koppel komende juni in South Carolina in het huwelijksbootje.

Tijdelijke klus voor John Galliano, die de kostuums van Stephen Fry’s theaterstuk The Importance of Being Earnest zal ontwerpen. De komiek brengt een zoveelste adaptatie van Oscar Wilde’s beroemde stuk en doet daarvoor beroep op Galliano. Wilde en de Britse ontwerper delen alvast hun extravagante persoonlijkheid en de neiging voor schandalen. Het stuk gaat volgend jaar in première.

Ook Roger Vivier heeft er een fijne partner bij, hij bombardeerde het Russische stijlicoon Miroslava Duma tot gezicht van zijn lentecampagne. De modejournaliste poseerde voor de gelegenheid voor de lens van de 19-jarige fotografe Olivia Bee. Goed voor 35 ultra vrolijke, soms excentrieke beelden.

Ook Erykah Badu mag even het model uithangen. De zangeres is komend voorjaar het boegbeeld van Givenchy, die zich voor zijn zomercollectie liet inspireren door Japanse en Afrikaanse invloeden. De keuze voor Badu maakt deel uit van Tisci’s oproep voor meer diversiteit in de modewereld. Zo werkt hij komend seizoen naar eigen zeggen enkel met gekleurde modellen. De campagne werd gefotografeerd door Mert Alas en Marcus Piggott.