Hoe draag je een stoer horloge?

Gepubliceerd op 5 september 2016 door Laure Vandendaele
Hoe draag je een stoer horloge?Foto: Nathalie Samain

Vorige week stelde horlogemerk Bell & Ross de nieuwe vrouwenlijn voor in de Antwerpse Skybar. Online modefenomeen en merkambassadrice Emma Gelaude geeft tekst en uitleg bij de nieuwe generatie vrouwenhorloges.

emma_belross_04
foto: Nathalie Samain

De tijd waarin vrouwenhorloges niet meer dan een kleinere, soms met diamantjes bezette versie, van een mannenhorloge was, ligt intussen alweer even achter ons. Ook horlogemerk Bell & Ross richt zich meer en meer op de vrouwenpols en lanceerde vorig jaar de vrouwenversie van hun iconische BR 01-horloge. Dat is smaller, sleeker en smarter dan de mannelijke tegenhanger maar tegelijkertijd ontegensprekelijk een horloge uit de Bell & Ross-familie. Stoer, een technologisch hoogstandje, uniek in vorm en design. Een mannelijk vrouwenhorloge dus, maar hoe draag is dat?

Emma Gelaude: Je horloge moet een verlenging van je persoonlijkheid zijn. Als een stoer, mannelijk horloge niet je ding is, moet je uiteraard niet voor dat type kiezen. Sta echter wel open voor nieuwe stijlen, net zoals je dat soms met kleding doet. Je hebt je eigen stijl en favorieten maar het is altijd leuk om nieuwigheden toe te voegen. Zelf combineer ik dit type horloge graag met leder of een gescheurde jeans.

emma_belross_28
Foto: Nathalie Samain

Is een horloge voor jou een accessoire of meer een gebruiksvoorwerp?
Een horloge heeft voor mij een grote functionele waarde: met mijn drukke agenda wil ik snel weten hoe laat het is. Toch moet een horloge met mijn persoonlijke stijl én mijn outfit matchen. Ik wil dus the best of both worlds.

Is dat iets wat je bij Bell & Ross terugvindt?
Jazeker. Mijn favorieten zijn de BR S BLACK CERAMIC PHANTOM in 39mm die ik nu aanheb en de kaki BR S MILITARY CERAMIC die ik droeg tijdens de fotoshoot. Steeds meer vrouwen leggen een watch wardrobe aan. Vrouwen hebben niet langer één uurwerk, maar combineren verschillende stijlen afhankelijk van hun outfit. Niet elk horloge hoeft even duur te zijn. Het is een beetje zoals de aankoop van een handtas. Eerst ga je voor de klassieker omdat die bij veel past. Daarna kan je altijd uitbreiden met meer specifieke modellen die minder ‘passe-partout’ zijn. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de horloges van Bell & Ross.

emma_belross_37
Foto: Nathalie Samain

Goedkoop zijn ze wel niet.
Voor een goed horloge moet je een tijdje sparen maar het is de investering waard. Net zoals een handtas. Het binnenwerk van de horloges is van een ongelooflijke kwaliteit. Zo’n horloge heb je voor het leven en is zijn geld dus zeker waard.

Waarom verkies jij een horloge boven je smartphone?
Ik kijk al genoeg op mijn gsm en kan hem nooit vinden wanneer ik hem nodig heb. Met een horloge weet ik tenminste altijd hoe laat het is. Verder is een horloge een poweraccessoire: het staat voor ambitie, kwaliteit en professionalisme.