Zien: zo wordt een jurk van Natan vervaardigd

Gepubliceerd op 2 september 2016 door Elise
Zien: zo wordt een jurk van Natan vervaardigd

Het Belgische Modehuis Natan schenkt een couture creatie (lees: fenomenale jurk) aan het ModeMuseum Antwerpen. In ruil realiseerde het Momu een bijzondere documentaire die het volledige ontwerp- en productieproces van de jurk in beeld brengt.

Van het prille idee tot een eerste schets, tot uiteindelijk een fotoshoot met een model: werkelijk àlles werd vastgelegd op camera. Wat voor unieke blik achter de schermen van het Natan couture atelier zorgt.

Edouard Vermeulen - ontwerper en eigenaar van Natan - is meer dan 30 jaar actief in de modewereld en geldt als een belangrijke internationale vertegenwoordiger van de Belgische mode. Hij is vooral bekend om zijn creaties die hij ontwerpt voor de Belgische koninklijke familie en verschillende Europese koningshuizen, maar ook voor zijn verfijnde stijl en doorgedreven vakmanschap.

Van 16/10 tem 4/12/2016 zal de documentaire te zien zijn in de MoMu Galerij (gratis toegang), aangevuld met een selectie unieke couture creaties van het huis Natan. De film en tentoonstelling kwamen tot stand met de steun van Deutsche Bank.