Kate Barry, dochter van Jane Birkin, overleden

Gepubliceerd op 12 december 2013 door Isabelle
Kate Barry, dochter van Jane Birkin, overleden

1Tragisch nieuws vanmorgen. Kate Barry, de dochter van Jane Birkin en componist John Barry is gisterenavond overleden na een val uit haar raam.

De dood van de 46-jarige fotografe wordt bevestigd door de politie van Parijs, waar ze al jaren woonde en werkte. Barry is de dochter van sixties icoon Jane Birkin en de halfzus van Lou Doillon en Charlotte Gainsbourgh. Haar vader is het brein achter een aantal bekende soundtracks, onder meer van Out of Africa en verschillende James Bond films. Een artistieke familie, die gisterenavond één van haar sterren verloor.

Ook op de redactie komt het nieuws hard aan.  Franstalige hoofdredactrice Béa Ercolini haalt herinneringen op: “We werkten samen aan het derde nummer van ELLE, toen wij  nog maar in onze kinderschoenen stonden. Ze schoot een reeks foto’s van Axelle Red, beelden die we gezellig in het keukentje van onze toenmalige redactie in Brussel selecteerden. Ze kwam over als een gevoelige en discrete vrouw, helemaal niet aangetrokken door sensatie en glamour.”