Wie is Teyana Taylor, de vrouw achter Kanye Wests Fade clip?

Gepubliceerd op 2 september 2016 door Isabelle
Wie is Teyana Taylor, de vrouw achter Kanye Wests Fade clip?

Ze is dé revelatie van de VMA's, de vrouw die Beyoncé de vergetelheid in danste en daar zelfs niet fysiek voor aanwezig moest zijn: Teyana Taylor, de ster uit Kanye Wests nieuwste videclip Fade. 

De superlatieven schoten tekort toen Fade on air ging. Gehuld in weinig meer dan grijze sportbeha en string gaf Teyana Taylor er een lesje twerking aan de grootste celebs, liet ze hun monden openvallen met haar afgetrainde lijf en ontketende ze een ware mediastorm op social media. Kim Kardashian en Chrissy Teigen zijn maar een paar van de sterren die haar meteen eeuwige trouw zwoeren. Hoewel haar naam bij het grote publiek niet meteen een belletje doet rinkelen, draait Taylor al heel wat jaren mee in de muziekwereld, waar ze zowel als danseres, choreograaf, zangeres als songwriter haar diensten aanbiedt. Tien dingen die je moet weten over de heetste vrouw van het moment:

1/

Ze werd bekend dankzij My Super Sweet 16.

1472448112-16

Niet dat haar ouders er zo warmpjes bijzitten, wel tekende Teyana als jonge tiener bij Pharell Williams platenlabel Star Trak en leverde dit haar een passage in de ter ziele gegane show over Amerika's meest verwende pubers op. Voor haar 16de verjaardag werd de ster in wording getrakteerd op een eighties themafeest, hilarisch foute -doch hopeloos dure- regenboogsneakers, een awesome BMX-fiets en een Range Rover -noblesse oblige... Haar grote entree maakte ze verkleed als Barbie in een plastieken doos, gedragen door een stel halfnaakte bodybuilders.

1472448549-teyanashoes

Herbekijk hier trouwens de volledige aflevering.

2/

Het grote succes liet op zich wachten. Ondanks haar 25 lentes is Teyana een oude rot in het vak. Ze zong, danste, schreef en choreografeerde voor wereldsterren als Pharell Williams, JayZ, Usher en Chris Brown, maar haar grote succes bleef uit. Kanye West ontmoette ze tijdens een styling sessie in zijn studio, waarbij ze net zo hardnekkig zijn songs bleef neuriën tot hij besefte dat ze best wel een goede stem had. Daarop huurde hij haar verschillende malen in om vocals te zingen en uiteindelijk ook om de hoofdrol in Fade te spelen. In een interview met Vogue zegt ze daarover:  "Het is best emotioneel omdat ik na al die tijd in de business maar niet begreep waarom er nooit eens iets gebeurde voor mij. Vandaag heb ik de indruk dat mijn verhaal eindelijk kan beginnen, na al die tijd."

Teyana Taylor 13

3/

Ze is verloofd met NBA-speler Iman Shumpert, met wie ze eveneens de stomende douchescène in Fade opnam. Dat de twee een sterke band hebben, weze duidelijk: acht maanden geleden was hij degene die de geboorte van hun dochter Iman Tayla Shumpert Jr thuis begeleidde, aangezien de medische diensten te laat ter plekke kwamen. #Held.

Teyana Taylor 2

4/

De baby in kwestie, Junie voor de vrienden, maakt trouwens ook een opwachting in de clip én is een grote ster in de wereld van kruipende celeb uks. De kleine heeft een eigen Instagram account met een kleine 43,000 (!) volgers en mocht al in de beroemdste armen ter wereld liggen -zo is JayZ helemaal dol op het kleine meisje.

Teyana Taylor 3

5/

Wie een beetje oplet, beseft dat Teyana acht maanden na de geboorte van haar dochter met het meest strakke der strakke lijven pronkt. Haar workout geheim? Dansen, dansen en nog meer dansen! De New Yorkse schone beweert een hekel te hebben aan de gym en vaker dan goed te zwichten voor pizza, chips en koekjes. Wel staan er dagelijks ettelijke uren ballet, tapdans en hiphop per dag op haar programma.

Teyana Taylor 12

6/

Dansen dus, een talent dat ze maar al te graag met anderen deelt. Niet alleen is ze van plan later dit jaar een tutorialvideo uit te brengen, ook ontwikkelt ze choreografieën voor andere sterren. Fun fact: tijdens de laatste acht seconden van Fade danst ze een stukje die ze destijds voor Beyoncé's hit End Of Time ontwikkelde. Queen B was dol op de routine, maar was eveneens zwanger en dus niet in staat om hem correct uit te voeren. Aangezien ze eigenhandig alle pasjes uit Fade samenstelde, besloot ze deze golden oldie uit haar repertoire ook toe te voegen.

Teyana Taylor 11

7/

Wanneer horen we haar nog eens zingen? De zangeres heeft reeds vier platen op haar naam staan, waarvan de recentste The Cassette Tape 1994 die uitkwam in 2015. Ondanks haar goede stem en connecties, wilde haar muziekcarrière tot nu toe maar niet van de grond komen, maar misschien brengt deze single, bedoeld als lead song van haar volgende soloplaat, in samenwerking met Chris Brown daar verandering in?

https://www.youtube.com/watch?v=4AQxZlFk0l4

8/

Hoe freaky is ze? Teyana werkt samen met Kanye, dus is per definitie niet vies van wat absurde freakazoia, al gaf ze in een interview met Vogue aan toch wat bezorgd te zijn over het uiteindelijke resultaat van Fade. Vooral de schapen-en kattenscène vond ze bizar: "Ik kom binnen en zie een kudde schapen in de studio staan, die bovendien de boel onder poepten. Ik had iets van 'he Ye, wat heeft dit te betekenen?!' Aan het einde van de dag is hij echter een grote artiest die ik volledig vertrouw, dus ik ben ervoor gegaan, ook al vond mijn verloofde -die eveneens met mijn dochtertje op het 'bed van schapen' moest liggen- het te ongemakkelijk voor woorden, haha."

Teyana Taylor 14

9/

Het duurde drie uur in de make-upstoel om haar om te toveren in catwoman aan het einde van de clip. Zelf tekende ze er achteraf een stel stevige wenkbrauwen over, "omdat ik dat sexyer vond", maar vraag haar niet naar de betekenis van het masker: "Ik denk dat je daar zelf uit moet komen." Online gaan alvast verschillende verklaringen op: ze zou een vleesgeworden "pussy" zijn die de schaapachtige massa -wij dus...- met haar lijf domineert en na de oorspronkelijke verwondering aanzet om zich in vraag te stellen. Snap je het niet? Niet erg, Kanye wrote it.

Teyana Taylor 10

10/

Dit manusje-van-alles heeft trouwens ook een record op haar naam staan: die van snelst verkopende Adidas Original collab ooit. In 2013 tekende ze voor het label een paar, de Harlem GLC, die bijna letterlijk in een vingerknip was uitverkocht. Dit jaar staat er een tweede release op het programma, benieuwd of die evenveel succes zal hebben!

Teyana Taylor 4