Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 11 december 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsGisele Bündchen gaat met de borsten bloot, Kate Winslet verwelkomt een zoontje en Abercrombie & Fitch behoudt dan toch haar controversiële CEO. Antwerpen is een sterrenkapper rijker en Barbour krijgt een nieuw jasje.

Kate Winslet is bevallen van haar derde kindje. Hoe de kleine spruit heet, is voorlopig nog niet bekend. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat hij de klinkende achternaam Rocknroll krijgt. Zijn vader, Ned Rocknroll, veranderde zijn naam jaren geleden bij wijze van grap, eentje met serieuze gevolgen voor zijn nakomelingen. Al zal het kersverse gezinnetje daar niet van wakker liggen.  Winslet heeft reeds een zoon en een dochter uit vorige huwelijken.

Nieuw verwenadres in Antwerpen: Alex & Ed Studio heeft de deuren geopend. Het Nederlands-Franse duo Ed Moelands en Alex Valverde toerde jarenlang de wereld rond: filmsets, catwalks en redacties hebben voor hen geen geheimen meer. Grote namen als Vogue, Harper’s Bazaar, Kenzo, Dior en Saint Laurent deden reeds beroep op hun kappers- en visagiekunsten. Ook Katy Perry vertrouwde Ed Moelands haar beroemde lokken toe. Voortaan zal ze de sterrenkapper moeten missen.. in jouw voordeel!
Place to be: Ernest Van Dyckkaai 10, 2000 Antwerpen

Christopher Raeburn mag aan de slag voor Barbour. De ontwerper heeft een capsulecollectie voor het oerbritse label ontworpen en zijn eigen draai (lees: zijn welbekende tartan- en sneeuwprint) gegeven aan de iconische Ursula jas van het huis. Hij stapt daarmee in de voetsporen van onder andere Paul Smith en Alice Temperley. Het resultaat van deze nieuwe samenwerking is beschikbaar vanaf augustus 2014.

Michael Jeffries, de controversiële voorzitter van Abercrombie & Fitch, mag zijn job aan het hoofd van het Amerikaanse label behouden. Na een reeks schandalen en een serieuze deuk in de populariteit van het merk, werd zijn positie in vraag gesteld door  de raad van bestuur. Na duchtig onderzoek werd uiteindelijk besloten Jeffries te behouden, mits een aantal strategische veranderingen. Lagere prijzen, grotere maten, een minder strikt deurbeleid én een voorzitter die ten tijd en stond zijn mond weet te houden: dat is de basis van het nieuwe Abercrombie & Fitch.

Gisele Bündchen weet haar Instagram account wel levend te houden, opnieuw met een beeld dat veel stof doet opwaaien. Het topmodel postte een foto van zichzelf in volle “hair & make-up” sessie, terwijl ze dochtertje Vivian de borst geeft. Borstvoeding is een onderwerp dat over de grote plas meestal voor de nodige opschudding zorgt, benieuwd of Bündchen zonder kleerscheuren uit deze stunt komt.