Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 3 december 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsDavid Beckham geeft er als ondergoedmodel (misschien) de brui aan, Rita Ora waagt zich aan 50 Shades en Burberry vecht voor haar iconische ruitje. Naar aanleiding van een schrikwekkend Peta filmpje, beslissen verschillende kledingketens hun productie van angorawol stil te zetten.

Rita Ora probeert het als actrice. De zangeres vervoegt de cast van 50 Shades of Grey in de rol van Mia, de geadopteerde zus van hoofdpersonage Christian Grey. Niet mis voor een eerste rol. Ora gaat daarmee haar goede vriendin Cara Delevingne achterna, die tegenwoordig meer tijd op filmsets doorbrengt dan op de catwalks die haar beroemd maakten.

Het Peta filmpje over de gruwelijke omstandigheden waarin angorawol in sommige boerderijen wordt verzameld, mist zijn effect niet. Verschillende kledingketens -waaronder H&M, WE, C&A en nu ook Acne- hebben besloten hun eigen productie van angora te herzien: sommigen halen kledingstukken sowieso uit de rekken, anderen onderzoeken de productiemethodes van hun eigen leveranciers. Een overwinning voor Peta.

Zet David Beckham een punt achter zijn veelbesproken ondergoed deals met H&M? Op een filmpremière werd de ster deze week gevraagd naar zijn plannen op het vlak van boxershorts en   marcellekes, waarop hij verlegen “ik weet het niet, ik word er een beetje oud voor” antwoordde. Goed voor een stormvloed aan paniekerige reacties onder zijn fans, die zich een wereld zonder halfnaakte Bekcham op billboards niet kunnen inbeelden.  Gelukkig nuanceerde hij meteen ook zijn eigen reactie: “We zien wel, we zien wel...”

Burberry maakt zich op voor de strijd om haar iconische ruitjespatroon. Het modehuis gaat in beroep tegen een Chinese beslissing om ook andere bedrijven in het land de print te laten gebruiken. Burberry zou de afgelopen drie jaar te weinig gebruik hebben gemaakt van het bewuste patroon, waardoor wordt geoordeeld dat haar recht erop niet meer zo exclusief is als vroeger. Een beslissing waartegen het Britse label uiteraard in beroep gaat.