APP. Organiseer je garderobe met je smartphone

Geüpdatet op 18 december 2020 door Ingeborg Deleye
APP. Organiseer je garderobe met je smartphone

CLOTH1

 

Geen slechtere manier om de werkweek te beginnen dan een overvolle garderobe en werkelijk niéts om aan te doen. Om je de tijd van passen en combineren op haastige momenten te besparen, is er de app 'Cloth'. Daarin bewaar je geslaagde outfits en kledingcombinaties, om ze weken later in een klik (én in verschillende gelegenheidscategorieën) weer voor de geest te halen. 

Met de 'Snap'-toets in de applicatie maak je foto's van kledingcombinaties waar je bij toeval (of na eindeloos gecombineer op een verveelzaterdag) bij uitkomt. Handig in een grote spiegel, al doet ook een frontcamera op de smartphone perfect dienst.

Eens de foto van je outfit gemaakt is, slap je die op in een bepaalde categorie. 'Voor elke dag', 'vakantie', 'sportief', 'werk' of 'feestelijk' bijvoorbeeld. Handig om achteraf een silhouet uit te zoeken voor een specifieke gelegenheid. Wie helemaal social wil gaan, kan de outfits ook delen op sociale netwerken als Facebook, Twitter of Tumblr.

De 'Feed'-toets in de applicatie toont je alle outfits die je tot op dat moment al aan je virtuele garderobe toevoegde, met de meest recente combinaties bovenaan. Om de silhouetten in categorieën te zien, is er de 'Wardrobe'-toets.

De app is helemaal gratis en te downloaden via iTunes.

Bron: Fashionista