Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 28 november 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsKanye West ontwerpt voor Adidas, Tom Cruise is niet langer vrijgezel en LVMH schokt Rusland met een reusachtige koffer. Nieuws uit eigen land: binnenkort kunnen we lingerie met een J-cup shoppen.

Een dik jaar na zijn dramatische scheiding van Katie Holmes, heeft Tom Cruise weer liefde gevonden. Althans, dat beweert fluisterend Hollywood. De steracteur schreeuwt zijn liefde tegenwoordig niet meer van talkshow sofa’s, maar zou discreet gelukkig zijn met Laura Prepon –beter gekend als de roodharige Donna uit That 70’s Show. Prepon is net als Cruise lid van de veelbesproken Scientology beweging.

LVMH zorgt voor opschudding in Moskou met een iets te originele tentoonstelling. Om de 120ste verjaardag van Louis Vuittons allereerste Russische winkel te vieren, staat op het Rode Plein een gigantische reiskoffer, versierd met het typische LV-logo. Binnen het gevaarte maken bezoekers kennis met de lange geschiedenis die het modehuis aan Rusland bindt. Vanuit de Russische regering komt echter kritiek, vooral omdat de kist groter zou zijn dan Lenins graf iets verderop. De installatie zou het architecturale evenwicht van het Rode Plein bovendien verstoren én een te commercieel karakter hebben –dat laatste niet verenigbaar met een Unesco Werelderfgoed site.

Van de Velde, het Belgische bedrijf achter onder andere Marie-Jo en Prima Donna, brengt een nieuwe cupmaat op de markt. Volgens de lingerieproducent hebben vrouwen tegenwoordig steeds grotere borsten door veranderende eetgewoonten en het gebruik van de pil. Daarom zal het label Prima Donna vanaf januari 2014 ook beha’s met een J-cup aanbieden.

Kanye West heeft er een lucratief dealtje bij. De rapper stapt in de voetsporen van onder andere Stella McCartney en Raf Simons en zal voor Adidas ontwerpen. Dat kondigde hij gisteren op de Amerikaanse radio aan, bij het sportlabel zelf blijft het ondertussen wel stil. Het is niet de eerste keer dat de ster zich aan sportcreaties waagt, eerder ontwierp hij sneakers voor concurrent Nike.