Dit zijn de nieuwste it-shops in Brussel

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Dit zijn de nieuwste it-shops in Brussel

Een nieuw seizoen, een vernieuwd winkellandschap. Het leven staat niet stil on onze hoofdstad en dat geldt òòk voor de winkelstraten. De voorbije maanden openden verschillende paradijsjes er de deuren, onze favorieten op een rijtje: 

Kure 

kure-970x508

Gezinsuitbreiding bij het Brusselse winkelconcept Kure: deze lente lanceerde het een zusje voor haar eerste flagship store in de Dansaert straat. De nieuwe telg is gevestigd op de Louizalaan en biedt een onmogelijk hippe collectie creaties allerhande (van swimwear tot prêt-a-porter) van labels als  T by Alexander Wang, Helmut Lang, Zoe Karssen, Theory, J Brand, Nanushka. Leuk extraatje: een beauty & coffee corner om het plaatje compleet te maken!

Louizalaan 78, 1000 Brussel

1/

La Crème

Webcover-970x508

Kan je man een kleine make-over gebruiken? Bij La Crème steek je hem van kop tot teen in het nieuw -oftewel: in een reeks bijzonder stijlvolle Scandinavische labels. De winkel is het kleine zusje van het bekende dandy bastion Reservoir Shop en stelt absoluut niet teleur. Naast kleren ook planten, leuke deco objecten en magazines. In een notendop: ook jij komt hier aan je trekken!

Lebroussartstraat 41B, 1050 Elsene

Web0

2/

American Vintage 

Schermafbeelding 2016-06-06 om 12.28.54

Nu we (eindelijk) oud en wijs zijn, beseffen we hoe belangrijk het is wél in basics te investeren. Het is "maar" een wit t-shirt, maar wel de basis van tien verschillende outfits, hoog tijd dus om een exemplaar in huis te halen dat de tand des tijds wel doorstaat en niet uit een of ander chemisch stofje bestaat. Bij American Vintage vind je dat shirt in alle kleuren van de regenboog, prachtige jassen, jurkjes en broeken in kwaliteitsvolle, knuffelzachte stoffen en af en toe een knallende creatie om je basic garderobe een upgrade te geven. We love.

Louizalaan 62, 1000 Brussel

3/

Cafe Costume 

HD_deu_285

Cafe Costume behoeft geen introductie meer. Kenners weten dat ze er terecht kunnen voor picco bello maatwerk, nieuwe klanten ontdekken er met grote ogen de originele prints, creaties en thema's (dit voorjaar is dat Magritte!) van de kostuumspecialist. Voor dandy's (en aanhang) die net dat tikkeltje meer willen halen uit een maatpak. Net op de valreep van de zomer vestigde het op en top Belgische label zich in Brussel.

Albert Leemansplein 11, 1050 Elsene

4/

APC 

Schermafbeelding 2016-06-06 om 14.21.08

Stoere urban vibes bij APC, het Franse label opende zonet een nieuwe vestiging in België en die brengt naar goede gewoonte een levendige mix van deco objecten en mode met een serieuze dosis street. Wat ons betreft een must in het vernieuwde Brusselse winkellandschap!

Antoine Dansaertstraat 60, 1000 Brussel

5/

Lancel 

4b829a72-fc44-4931-90bf-439262ce2ac2

Veel nieuw volk op de Louizalaan: ook de lederwaren van het Parijse Lancel vonden hun weg naar onze hoofdstad. Lancel staat voor tassen in alle kleuren en maten, van oerdegelijke totes tot vrolijke cross-bodies en kekke clutches. Een arm candy snoepwinkel, zeg maar.

Louizalaan 33, 1000 Brussel.

6/

Cos 

Cos

Cos is terug van eventjes weggeweest en heropent na een intensieve make-over de deuren van haar Brusselse boetiek. Het Zweedse label staat zoals altijd voor rustige kleuren, originele lijnen en experimentele snits.

Louizalaan 32, 1000 Brussel

7/

H.U.S. Interior

elle-banner-970x508

Twee vriendinnen en een liefde voor Scandinavisch decor. Dit zijn de kerningrediënten van de concept store H.U.S Interior dat gewijd is aan een frisse en gezellige stijl waar we zo van houden. Laat je inspireren in de showroom, dat gevuld is met een selectie van het beste dat Noémie en Alexia te bieden hebben.

Alphonse Renardstraat 5, 1050 Elsene