Droomhuis: in deze boetiek willen we wonen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Droomhuis: in deze boetiek willen we wonen

Niets tegen gigantische ketens, maar soms wil een shopper meer dan TL-verlichting en muffe paskamers. Een glazen plafond bijvoorbeeld, en poederroze zeteltjes, en boeketten, en bomen in huis (!), en bizarre kunst. Dior verenigt ze allemaal in één droomhuis boetiek, die straks de deuren opent. 

Verplichte stop in Londen vanaf vrijdag 3 juni: wie een dagje gaat shoppen in de Britse hoofdstad, moet eventjes langs de gloednieuwe Dior winkel op New Bond Street. Het Franse modehuis verbouwde er een klassieke townhouse van vier verdiepingen tot een adembenemend mooi aards modeparadijs vol marmer, zijden tapijten, eerdergenoemde poederroze fun en binnenhuistuintjes. Niet voor ieders budget, maar kijken (én heel veel inspiratie opdoen!) kan zeker geen kwaad. Op het menu: vrouwen-, mannen- en kindermode, accessoires en juwelen, drie privésalons voor VIP klanten (moest Kate Middleton zin hebben in een winkeluitje) en een nieuwigheid -tromgeroffel: de Dior Home collectie!

Wie wil een Dior serviesje?
Wie wil een Dior serviesje?

Die laatste omvat een hoop deco objecten, maar ook verschillende soorten servies, elk gebaseerd op een ander Dior parfum, kristallen glazen die uit gouden draad lijken gesponnen (sprookjes alert!) en limited edition creaties van "vrienden van Dior" -oftewel: artiesten als Lucie de la Falaise, India Mahdavi, Hubert le Gall en Peter Marino, de architect achter de nieuwe winkel.

Kijken mag, zonder inspiratie weer weggaan niet! Hier alvast een voorproefje: