Hoe pak je uit met een rugdecolleté?

Geüpdatet op 23 mei 2016 door Isabelle
Hoe pak je uit met een rugdecolleté?

Vergeet je voorgevel, deze zomer gaan we massaal voor een rugdecolleté: verleidelijk en verrassend elegant. Denk wel twee keer na voor je met niets meer dan een schortje de deur uitgaat, deze trend kent heel wat valstrikken. 

De basisregel? Proportie! Een blote rug is ongelooflijk chic, behalve als je téveel blootgeeft -volg je nog? En top die tot net boven je billen duikt, draag je eerder met een lange rok dan met hotpants. Regel twee: respecteer de dress code, je draagt deze trend niet overal op dezelfde manier. Ontdek hier hoe je het er goed van afbrengt (en hoe je een blote rug op de werkvloer draagt):

1/

OP HET WERK

wtf

Casual chic is het codewoord op de werkvloer, combineer het decolleté met een losse broek en androgyne accessoires -zoals loafers, derbies of een oversized uurwerk. Niets leuker dan spelen met mannelijke/vrouwelijke codes. Onze favoriet: draag je hemd achterstevoren! Dat laatste klinkt tricky, maar is eigenlijk heel draagbaar -ontdek hier hoe het moet. 

2/

WINKELEN

Blote rug stad

De stad induiken? Cover up! Je weet nooit wie je tegenkomt of waar je binnen stapt. Niets weerhoudt je er echter van uit te pakken met je sexy rug. Ga voor een discreet decolleté dat nonchalant openvalt en combineer met een luchtige broek.

3/

AVONDJE UIT 

9810586635c921059c8372032567d69c

Speel je mooiste troeven uit met een duizelingwekkend diep decolleté en combineer een body met een skinny jeans met hoge taille. Waarom hoge taille? De broek werkt corrigerend: de stevige stof drukt je buik plat en zet je billen in de verf. Een laag exemplaar zorgt in combinatie met de body als snel voor die gevreesde muffin top look... Last but not least: vergeet die hoge schoenen niet!

4/

AVONDJE UIT 2 

Blote rug rok

Zet je je billen liever niét in de verf? Vervang de aansluitende broek dan door een rok met hoge taille -minder expliciet en minstens even elegant.

5/

DISCO 

5aed20efbabe51bcdefd97030b3ec141

Mag het wat gekleder? Wij zijn dol op jumpsuit met open rug! Ga voor een loszittend exemplaar, zodat het evenwicht tussen sexy en nonchalant mooi bewaard blijft. Het voornaamste hier is de look luchtig te houden, kies dus ook voor lichte accessoires en hoge hakken.

(Via ELLE Belgique)