7 Ikea nieuwigheden om je interieur een boost te geven

Geüpdatet op 17 december 2020 door Isabelle
7 Ikea nieuwigheden om je interieur een boost te geven

De lente is in het land, tijd om een frisse wind door je huis te laten waaien. Wij doken de wandelgangen van Ikea in en ontdekten (technische) hoogstandjes die het hele verschil maken. 

Klaar voor een deco reboot? Hier gaan we!

1/

Het boek-dat-eigenlijk-een-batterij-oplader-is

PH132678

Duurzaamheid is belangrijk, dus ook het herbruiken van oude batterijen. De klassieke opladers zijn weinig sexy, maar niet deze variant in de vorm van een roman. We zeiden het eerder al: er kan alleen maar goeds komen uit een boek! (Störhogen, €29,99)

Ook nieuw: een lader met USB-poort, die je op zijn beurt overal kan opladen. (Vinninge, €2,99)

PH132682

2/

De handgeweven tapijten 

Back to the roots! Ikea mag dan wel een keten zijn, deze lente is er plaats voor artisanale producten. In come juten en wollen tapijten, stuk voor stuk handgemaakt:

Sattrup

Sattrup, €129

Trenslev

Ternslev, €149

Tils

Tilst, €29,99

3/

Tovermeubels

PH133029

Oké dit is cool:  kindermeubels die meegroeien met hun eigenaars! Ikea bracht er een volledige, houten collectie van uit: werktafeltjes die je op drie maten kan zetten, een poppenhuis dat na verloop van tijd een kastje wordt,... Willen we ook!

4/

De-sofa-die-ook-een-bed-en-een-bibliotheek-is 

PH132851

Alles in één! We hebben nog steeds nachtmerries aan die multifuctionele slaapbank uit onze studententijd, maar voor de Vallentuna maken we een uitzondering. Je kan het ding alle richtingen in en uit plooien, omtoveren tot comfortabel bed, stukjes toevoegen, eindjes doen verdwijnen, er al je boeken en DVD's in doen verdwijnen, er verschillende kleurtjes aan toevoegen,... Kortom: je kan het eindeloos aan metamorfoses onderwerpen en dat.vinden.we.leuk!

5/

Het wegdroombed

Capture-d’écran-2016-04-28-à-12.18.47

Geen plaats voor het eerdergenoemde, gigantische zetelcomplex? Onze tweede keuze is het ultra romantische Fyresdal (€169) plooibed. Het geeft je salon een vintage look, alsof de tijd even stil is blijven staan en je in een Zuid-Frans dorpje aan het loungen bent. Ook al ben je nooit van plan hier ook effectief in te slapen: het is mooi, dromerig én je weet nooit welke knappe voorbijganger je ermee een pleziertje kan doen...

Capture-d’écran-2016-04-28-à-12.18.37

6/

Het gietijzeren liefdesnestje 

Capture-d’écran-2016-04-28-à-12.19.04

Momentje van zelfbesef: wij hebben dit voorjaar een zwak voor "ijzeren" bedden. Eigenlijk zouden we in elke kamer van het huis één willen hebben -en zelfs in de tuin! Hoe comfy moet het niet zijn om vanuit dit bed van het lentezonnetje te genieten? (Nestun, €119)

(Via ELLE Belgique, Marie Guerin)