Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 21 november 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsLVMH’s Delphine Arnault doet haar status als mecenas alle eer aan met een internationale modewedstrijd. Een zoektocht onder het alziende oog van de grootste designers van het luxeconglomeraat -Karl Lagerfeld, Marc Jacobs, Nicolas Ghesquière, Raf Simons, Phoebe Philo en Riccardo Tisci- moet nieuw ontwerptalent blootleggen. Naast een geldprijs van 300,000€ zal de winnaar eveneens een jaar coaching genieten. Dertig semifinalisten krijgen bovendien de nodige visibiliteit op Paris Fashion Week. Inschrijven kan tot 2 februari op lvmhprize.com.

Giorgio Armani treedt toe tot de Camera Nazionale della Moda Italiana, een stichting die Italiaanse mode steunt en promoot, onder andere door de organisatie van Milan Fashion Week. De ontwerper weigerde lange tijd de Camera te vervoegen, maar is uiteindelijk toch gezwicht onder voorwaarde dat Italiaanse merken allemaal in Milaan zouden showen. In het verleden bekritiseerde hij vooral MiuMiu en Valentino omdat die Parijs verkiezen boven de Italiaanse modehoofdstad.

De Bekchams zetten de schouders onder de hulp aan de Filipijnen. Zowel David als Victoria doneren een hoop designspullen aan de tweedehandswinkel van het Brite Rode Kruis. In het kader van de Shop Drop for the Philippines actie worden hun “afdankertjes” (als je creaties van Dolce & Gabbana, Jimmy Choo en Cavalli zo mag noemen) morgen verkocht. De opbrengst ervan wordt uiteraard geïnvesteerd in de noodhulp aan het geteisterde land.

Model, actrice en binnenkort ook zangeres? Het lijkt erop dat Cara Delevingne een derde carrièrepad inslaat met een eigen album. Het model postte enkele dagen geleden een foto op Instagram waarop ze in een opnamestudio te zien is in het gezelschap van Isabella Machine. Die laatste, een muziek producer, was onder andere verantwoordelijk voor Rihanna’s Umbrella en Beyoncé’s Single Ladies. Wordt ongetwijfeld (muzikaal) vervolgd.