Must visit : Roomin

Gepubliceerd op 7 april 2016 door ELLE België
Must visit : Roomin

Het nieuwe, Belgische interieurplatform Roomin wil dé referentie worden op gebied van interieurarchitectuur. De Antwerpse oprichtsters gaan daarom nog een stapje verder: twee keer per jaar richten ze een ‘ervaringsappartement’ in.

Nele Pieters en Stephanie Duval (bekend van de blog 70percentsteph) verdiepen zich al enkele jaren in alles wat met interieur en lifestyle te maken heeft. Met hun nieuwste stokpaardje willen ze de populaire beeldenbank Pinterest tastbaar maken.

roomin1
© Ilja Smets

Online

Op de website - een online databank met talrijke interieurfoto's - kan je je favoriete beelden makkelijk liken en koppelen aan een persoonlijk moodboard. Daarnaast proberen de oprichters elke foto van zoveel mogelijk gegevens te voorzien: info over de producten, de labels en mensen die erachter schuilen. Hierdoor weten bezoekers wat te doen of wie te contacteren om de inspiratie in hun eigen thuis toe te passen.

Elke foto werd zorgvuldig gemaakt en geselecteerd door een team van Roomin insiders.

roomin3
© Ilja Smets

Offline

Ook offline wil Roomin mensen inspireren. Twee keer per jaar opent het platform een ervaringsappartement. Een ruimte die wordt omgetoverd door een interieurarchitect tot tijdelijke woonst. De eerste editie vindt plaats in een appartement op de Kleine Markt in Antwerpen en zal worden ingericht door Sofie Vertongen, het brein achter de plantenshop Phyt.

Van 1 april tot 19 juni zijn bezoekers welkom om het meubilair uit te testen, door de kasten te snuffelen, het bed uit te proberen, kortom: om inspiratie op te doen. Alles wordt bovendien te koop aangeboden.

Yoga

Leuk weetje: Roomin biedt ook zondagsessies 'woonkameryoga' aan en/of je kan meedoen aan een van de inspirerende workshops op donderdagavond. Inschrijven kan via de website.

Praktisch

Het Roomin ervaringsappartement is elke donderdag (vanaf 1 april) tot en met zondag 19 juni 2016 geopend, boven St.Vincents, Kleine Markt 13 in Antwerpen.

(stagiaire Sarah Van Damme)