Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 15 november 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Lady Gaga gaat voor Belgische mode, Vivienne Westwood publiceert haar memoires en Burberry krijgt een nieuwe ontwerper. Verder verkoopt Victoria Bekcham haar huwelijkskroontje...

Vivienne Westwood doet een boekje open over haar turbulente leven. De ontwerpster werkt samen met de geroemde Britse auteur Ian Kelly aan haar biografie, die dus deels ook haar persoonlijke memoires bevat. Dichte vrienden van de Britse –waaronder prins Charles, Pamela Anderson, Naomi Campbell, Julian Assange en Bob Geldof- werkte ook mee door persoonlijke brieven prijs te geven. Het boek komt uit in oktober 2014 en zal ongetwijfeld heel wat geheimen prijsgeven.

Christopher Bailey is niet langer alleenheerser bij Burberry. De ontwerper krijgt hulp van Luc Goidadin, met hij voortaan de post van creatief directeur deelt. Goidadin werkt reeds 12 jaar voor het modehuis en heeft een nauwe band met Bailey, een drastisch nieuwe stijl zal er dus niet komen. De verandering kadert in de herstructurering van het label. Sinds CEO Angela Ahrendts vorige maand opstapte, neemt Bailey ook de business kant op zich, extra hulp achter de tekentafel is dan ook meer dan welkom.

Lady Gaga hult zich in Belgische mode. In juli werd de zangeres gespot in een jurk van de Brusselse ontwerpster Louise Leconte, een verrassing die ze deze week herhaalde. Naar verluidt bestelde de ontwerpster een minicollectie bij onze landgenoot. Maandag droeg ze tijdens een concert een witte catsuit, volledig uit vinyl opgetrokken. Ook een bruine creatie, die ze droeg om haar album ArtPop te lanceren, is aan Leconte toe te schrijven. Niet mis voor een 26-jarige, beginnende ontwerpster. One to watch!

Uitverkoop bij de Beckhams, de kroon die Victoria droeg tijdens haar huwelijk met David gaat binnenkort onder de hamer. Het kleinood, opgetrokken uit goud en diamanten, wordt op 5 december geveild door het Londense Bonhams. Schatting van de waarde: tussen de 20.000€ en 30.000€. Je bent posh of je bent het niet…