Hollywoods topstylisten: 5 namen die je moet kennen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Hollywoods topstylisten: 5 namen die je moet kennen

hollywoods topstylistenActeertalent, goede genen én uitzonderlijk veel stijl? Neen, zelfs de sterren kunnen niet alle gaven combineren. Hun looks laten ze maar al te graag over aan professionals, topstylisten die in de schaduw -sommigen al meer dan anderen...- zwoegen om hun protegés te doen schitteren op de rode lopers. Vijf namen zonder wie Hollywood heel wat minder stijlvol zou zijn:

1/

RACHEL ZOE

rachel zoeDe absolute nummer één. Sinds twee decennia kleedt de Amerikaanse een indrukwekkende schare A-listers en it-girls, goed voor een overdonderend succes én de nodige controverse. Critici zien in Zoë’s voorliefde voor maatje nul een gevaar voor haar klanten. Zo toverde ze Nicole Richie van trashy reality ster om tot stijlprinses, maar werd diezelfde ster tegelijk ook schrikwekkend mager. Kritiek die haar nochtans niet in de weg staat, ondertussen heeft ze haar eigen kledinglijn en vallen beroemdheden nog steeds als bosjes voor haar kenmerkende boho chic stijl.

1
Nicole Richie
2
Jennifer Lawrence
3
Cameron Diaz
4
Anne Hathaway en Kate Hudson

2/

KATE YOUNG

Kate YoungIemand die bij Anna Wintour in de leer ging, blijft niet lang onbekend in modeland. Zo ook voormalig assistente Kate Young, die met haar quirky stijl het hart van heel wat sterren wist te veroveren. Michelle Williams, Natalie Portman, Diane Kruger of Rachel Weisz: ze komen allemaal aankloppen bij de New Yorkse styliste - steeds de garantie voor een plekje op best dressed lijstjes. Kate Young, dat is elegantie met een twist: asymmetrische details of een androgyne touch maken bij haar het verschil uit.

1
Michelle Williams
2
Diane Kruger
3
Michelle Williams
4
Natalie Portman

3/

LEITH CLARK

Leith ClarkeRomantische zieltjes kunnen bij Leith Clark terecht, styliste en oprichtser van het Britse magazine Lula. De Canadese telt Keira Knightley, Amanda Seyfried en Kirsten Dunst onder haar klanten én vriendinnen. Samenwerken met Clarke betekent immers meteen ook een heuse vriendschapsband, getuige Dunst en Knightley als bruidsmeisjes op haar huwelijk. “Ik hou van jurken die op taart lijken,” liet de Canadese zich ooit ontvallen. Mierzoete, poëtische looks zijn dan ook haar handelsmerk.

6
Kirsten Dunst
7
Keira Knightley
8
Michelle Williams

5

4/

 NICOLE CHAVEZ

1

Nicole Chavez begon haar carrière op de set van The OC met Rachel Bilson als uithangbord. De styliste, geboren en getogen in LA, verzorgde aanvankelijk vooral de looks van beginnende actrices. Tegenwoordig mag ze ook grote namen als Scarlett Johansson en Catherine Zeta-Jones aan haar lijst beroemde klanten toevoegen. Filosofie van dienst: alles draait rond persoonlijkheid. Je mag nog zo goed gekleed zijn, als de look niet met je karakter strookt, oogt het totaalplaatje verkeerd. Aankloppen bij Chavez betekent dus een rode loper outfit op maat.

Rachel Bilson
Rachel Bilson
Catherine Heigl
Catherine Heigl
Nikki Reed
Nikki Reed
Catherine Zeta-Jones
Catherine Zeta-Jones
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson

5/

PETRA FLANNERY

petra flannery

Een styliste die altijd onverwacht uit de hoek komt, is Petra Flannery. De Amerikaanse weet haar klanten –Emma Stone, Mila Kunis, Clare Danes, Zoë Saldana- steeds in verrassende creaties te hijsen. Niet bang te experimenteren, zelden een misser.

4
Clare Danes
1
Emma Stone
2
Mila Kunis
3
Zoe Saldana