Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 14 november 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Dolce en Gabbana vechten hun veroordeling aan en ook Alexander McQueen wordt voor de rechter gedaagd. Lady Gaga zou de lentecampagne van Versace voor haar rekening nemen en de eerste beelden van 50 Shades of Grey zijn uit.

Donatella Versace en Lady Gaga, they go way back (serieus, zeker vier seizoenen geleden!). De liefde tussen beide dames is zo groot dat er tegenwoordig lustig wordt gespeculeerd over een samenwerking. Geen capsulecollectie voor Gaga, Versace is en blijft baas in eigen huis, wel een campagne. Er wordt gefluisterd dat de zangeres model stond voor de biker lentecollectie, gefotografeerd door het duo Mert Alas en Marcus Piggot. Wordt vervolgd!

Stefano Gabbana en Domenico Dolce leggen zich niet neer bij de veroordeling die ze enkele maanden geleden opliepen. Het duo zou binnenkort een celstraf van bijna twee jaar moeten uitzitten wegens grootschalige belastingsontduiking. Beide designers ontkennen hun betrokkenheid bij het schandaal echter in alle toonaarden en gaan in beroep. Hun advocaat diende deze week een dossier in bij de Milanese rechtbank in de hoop hen vrij te pleiten, iets dat hem in eerste instantie niet is gelukt. Naar eigen zeggen hebben de beschuldigden zich steeds enkel met het creatieve aspect van hun bedrijf beziggehouden en moet de schuld in andere -minder stijlvolle- schoenen worden geschoven.

Fifty Shades nieuwtje van de week: de eerste castingfoto’s zijn uit. Wie in Jamie Dornan en Dakota Johnson niet de ideale Christian en Anastasia zag, krijgt bij deze de kans zijn of haar mening te herzien (of niet). Bekijk de eerste beelden hier.

Ophef bij Alexander McQueen: het huis wordt aangeklaagd door een voormalige verkoopassistente wegens discriminatie op de werkvloer. De vrouw, een Mexicaanse, werkte tot voor kort in de New Yorkse flagship store en zou bijna tien jaar lang vernederingen hebben moeten slikken omwille van haar afkomst. Onlangs werd ze naar eigen zeggen om een akkefietje de laan uitgestuurd, de druppel die de emmer deed overlopen. Een woordvoerder van het label liet ondertussen weten de zaak serieus te nemen, maar geen beslissingen te nemen zonder nader onderzoek.