Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 12 november 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsNaomi Campbell zamelt geld in voor de Filipijnen. Lady Gaga doet het met H&M, Stephen Jones ontwerpt voor Barbie en Taylor Swift voorziet Victoria's Secret dit jaar van een muzikale noot. Verder mogen David en Victoria Beckham binnenkort waarschijnlijk "sir" en "lady" aan hun visitekaartje toevoegen.

Naomi Campbell heeft het hart op de juiste plaats. Haar organisatie Fashion For Relief zet zich sinds 2005 in om slachtoffers van natuurrampen te helpen en daar maakt ze voor de Filipijnen geen uitzondering op. Het topmodel verkoopt een reeks getekende, limited edition foto’s die ze samen met fotograaf John-Paul Pietrus maakte. Die laatste is half Filipijns en hoopt via deze weg geld in te zamelen voor de slachtoffers in zijn thuisland. De foto’s zijn hier te koop voor 20 pound per stuk, de opbrengsten gaan volledig naar het Rode Kruis.

Barbie wordt eens te meer in een nieuw kleedje gestoken. Designer van dienst is hoedenmaker Stephen Jones. Hij stak het welbekende popje van kop tot teen in vijf nieuwe outfits, van sexy Kerstvrouwtje tot eigenzinnige Rudolf lookalike. De humor ontbreekt alvast niet in deze samenwerking. Jones zelf deelt naar eigen zeggen eenzelfde design visie met Barbie: “we houden van traditie, maar hebben tegelijk oog voor de toekomst.

Volgens hardnekkige geruchten staat David Beckham dit jaar op de Britse New Year’s Honour list, wat hem een riddertitel zou opleveren. De ster zou in aanmerking komen omwille van zijn bijdrage aan het Engelse voetbal en zijn filantropische inspanningen. Officieel klinkt het echter ontwijkend: de lijst zelf wordt pas op 31 december bekendgemaakt, genomineerden worden ten vroegste half november op de hoogte gebracht. Binnenkort Sir David en Lady Victoria? Dat zou pas echt posh zijn…

Het jaarlijkse Victoria’s Secret defilé nadert met rasse vleugelslagen, langzaam maar zeker lost de organisatie welke grote namen op 10 december voor het nodige spektakel zullen zorgen. Taylor Swift, de rockband Fall Out Boy en de Britse meidenband Neon Jungle krijgen de eer. Benieuwd wat Swift in petto heeft om het hypersexy optreden van Rihanna vorig jaar te overtreffen. Verder raakte ook bekend dat Miranda Kerr, Cara Delevingne en Jourdann Dunn dit jaar niet meelopen in de show, drie dames die vorig jaar nochtans veel bekijks hadden.

Lady Gaga doet het met H&M. De zangeres zal geen capsulecollectie ontwerpen, wel smijt ze haar populariteit in de promostrijd rond de nieuwste flagship store van de keten. Deze week opent H&M in New York een nieuwe vestiging, een inhuldiging die door de excentrieke zangeres zelf–en dus een spetterend spektakel- zal worden bijgewoond. Haar nieuwste album Artpop wordt voor de gelegenheid in meer dan 150 Amerikaanse winkels van het label verkocht, een stunt die ongetwijfeld voor de nodige winst zal zorgen.