One to watch: Yana Bovenistier

Geüpdatet op 18 februari 2016 door Elise
One to watch: Yana Bovenistier

Het startschot is pas gegeven en nu al wordt deze Oostendse schone aangevuurd als "ontdekking van het seizoen".

Wij wisten het al langer: Yana debuteerde bij ons, was ELLE covermodel in september 2013 en sierde onlangs nog in onze H&M x Balmain shoot. Collega's bij Vogue Nederland dopen haar tot "meest veelbelovende model van België". Zonder twijfel eentje om in de gaten te houden.

5 dingen die je nog niet wist over Yana Bovenistier:

6a00e54ef96453883401901f062e66970b-800wi
Yana sierde onze cover in September 2013

1/

#1 Drie shows

Vorig seizoen liep ze mee in de veelbesproken Vêtements show. Haar tweede show vond afgelopen zaterdag plaats: die van Alexander Wang. En haar derde show - die van Public School - mag ze direct openen. "Dit is allemaal compleet nieuw voor me, het is pas mijn eerste echte fashion week seizoen!", klinkt het enthousiast.

yana750-2
Yana opent show Public School

 

2/
#2 Exotisch

Het model heeft een Congolese moeder en Belgische vader wat haar exotische look verklaart.

untitled-straight-up-1425923887-2

3/
#3 Actrice

Ze studeerde een tijdje drama aan de Kunstacademie van Brugge, maar besloot in 2013 om zich volledig te focussen op haar modellencarrière. Onverwacht, want eigenlijk wilde Yana actrice worden.

"Nadat ik mijn studies stopzette, ben ik 3 maanden gaan reizen om na te denken over mijn toekomst, en toen ik terugkwam, startte ik met modellenwerk. Eerst alleen in België en Nederland. Tot Vêtements.", verklaart Yana aan Vogue. 

yana

4/

#4 Yoga

Tijd om New York te verkennen heeft Yana nog niet gehad, ook al was ze hier vorig jaar een tijdje om het lookbook van Alexander Wang Pre-Fall collectie te schieten: "Het beetje vrije tijd dat ik hier heb, besteed ik aan yoga."

alexander-wang-pre-fall-2016-lookbook-04
Alexander Wang look book pre-fall 16

5/

#5 Eigen stijl

Onze Amerikaanse collega’s van Vogue US omschreven haar als "every inch the cool girl". Wie al eens een blik werpt op haar Instagram, zal toegeven dat Yana in haar vrije tijd minstens zo excentriek gekleed gaat als op de catwalk.

Instagram Yana Bovenistier
Instagram Yana Bovenistier

6/

#6 Toekomstplannen

Na New York Fashion Week wil ze ook haar kans wagen in Londen, Milaan en Parijs.

Good luck!