IN BEELD: Second Hand Second Life 2013

Geüpdatet op 22 november 2013 door Isabelle
IN  BEELD: Second Hand Second Life 2013

hoofdCreativiteit ten top gisterenavond op de elfde editie van de Second Hand Second Life modeshow van Spullenhulp. Opnieuw toonden Belgische designers zich meesterlijk origineel als het op een tweede leven voor ingezamelde kledij aankomt.

Elvis Pompilio, Marius Pompon, Edouard Vermeulen, Tom van der Borght, Monsieur Bul,….: op de tonen van de Belgische band Soldout zonden ze de ene na de andere verrassende creatie de catwalk op.

Veren, dassen, tapijten en oude jassen in nieuwe ontwerpen gegoten. Speciale vermelding voor de bruid van Sinead Shannon-Roche, wiens sluier vrolijk uit haar tasje ontsproot. Bij Elvis Pompilio niets dan stoere sportiviteit: de ontwerper wist de nationale hockeyploegen als modellen te strikken, goed voor heel wat gefluit onder de vrouwelijke aanwezigen. Opnieuw een geslaagde editie dus, op mode- én sociaal vlak.

Het meest solidaire defilé van het jaar had deze keer immers tot doel een nieuwe fabriek voor Spullenhulp te financieren, waar jaarlijks zo'n acht ton (!) aan gedoneerd materiaal zou worden verwerkt. De fabriek zou bovendien 250 jobs vrijmaken voor personen met een beperking. Niets dan goede voornemens dus, gedragen door de creatieve vleugels van 's lands beste designers!