Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 6 november 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

Isabel Marant voor H&M staat online te koop, Natalia Vodianova is opnieuw zwanger en Kate Middleton maakt één van haar stylisten bekend. Verder mag Schiaparelli, naast het Belgische label Serkan Cura, in januari als gastlid haar collectie showen op de Parijse coutureweek.

Verwarring alom: een deel van Isabel Marants capsulecollectie voor H&M, op 14 november in de rekken, staat nu reeds op eBay te koop. Aan hallucinante bedragen weliswaar. Vraag is waar de stukken vandaan komen. Vorige week vond in Parijs een exclusieve voorverkoop plaats, het zou dan ook best kunnen dat enkele aanwezige VIP’s geld uit hun vroege aankopen proberen te slaan. Volgens het Amerikaanse Fashionista zijn de stukken zelfs op de website pas vanaf 14 november verkrijgbaar, maar nu al te koop gezet door mensen die beweren een hoop creaties “in stock” te hebben. Hoe dan ook: een vreemde zaak.

Natalia Vodianova wordt voor de vierde keer mama. Het topmodel verwacht haar eerste kindje met vriend Antoine Arnault, ze heeft reeds twee zonen en een dochter met haar voormalige echtgenoot Justin Portman. De nieuwe spruit is in elk geval nu reeds uitgeroepen tot fashion royalty: niet alleen Vodianova is een grote naam in de modewereld, als LVMH-erfgenaam heeft ook Arnault de nodige invloed.

De styliste van Kate Middleton –of één ervan toch…- is eindelijk bekend. Niemand minder dan Emila Jardine-Paterson, kersverse peetmoeder van baby George, nam de laatste maanden de outfits van de hertogin voor haar rekening. De interieurarchitecte is een jeugdvriendin van Middleton en beperkt haar advies blijkbaar niet tot decoratie alleen. Jardine-Paterson zelf heeft een kleurrijke, vintage stijl: benieuwd hoe die de hertogin zal beïnvloeden.

Schiaparelli is helemaal terug. Het hernieuwde label, met Marco Zanini aan het roer, werd gisteren door het Franse Chambre Syndicale als gastlid van de Parijse Coutureweek verkozen. Dat betekent dat Zanini zijn begincollectie in januari zal mogen showen naast grote namen als Valentino en Chanel. Een beloftevolle start.

Ook de Belgisch-Turkse Serkan Cura werd uitgenodigd op de coutureweek. One to watch!