Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 31 oktober 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsJohn Galliano inspireert een theaterstuk, Blake Lively is het nieuwe gezicht van l'Oreal en Pamela Anderson komt met een nieuw kopje naar buiten. Instagram versoepelt haar hashtag ban.

Wanneer ze nog eens in een film zal verschijnen, kan niemand zeggen. Aan Blake Lively’s schoonheid wordt dan weer niet getwijfeld. De actrice mag zichzelf l’Oreals gloednieuwe gezicht –en haar, en tandpastaglimlach, en moordlijf… - noemen.  Daarmee mag ze zowat het volledige aanbod van de cosmetica gigant, van make-up tot haardproducten- promoten. Laat het duidelijk wezen: Lively’s gezicht is de komende jaren niet van billboards te slaan. Want ze is het waard bevonden.

John Galliano’s openhartige interview met Charlie Rose krijgt een theatraal staartje. De ontwerper klapte in juni uit de biecht over zijn alcoholproblemen en de schandalen die erop volgden. Vestoj, een éénjaarlijks modemagazine, heeft die publieke biecht nu in een poppenkast gegoten. Een houten Galliano geeft er beste van zichzelf (en zijn demonen) in zes aktes. De eerstvolgende voorstelling vindt plaats in de Parijse nachtcub Silencio op 10 december.

Goed nieuws voor vuilbekkende Instagram fanaten. De sociale netwerksite bande in augustus een reeks ongepast geachte hashtags, maar komt nu op die beslissing terug. Een hoop termen zijn voortaan weer welkom op de site: #fuckfriday, #bitchcanigetacosmo, #winterfuckoff en #boobz om er maar een paar te noemen. Het onderscheid is op z’n minst gezegd absurd te noemen. Zo mag #underboob weer, maar blijft #sideboob uit ten boze… Minder grappig: ook woorden met allusie aan eetstoornissen, #thinspo bijvoorbeeld, worden met mondjesmaat weer toegestaan –hoewel elk resultaat daarvan door een waarschuwing wordt vergezeld.

Pamela Anderson doet Hollywood eens te meer naar adem happen, met een brave look voor de uitzondering. De actrice heeft zichzelf een pixie cut aangemeten en lijkt tot ieders verbazing sprekend op Charlize Theron. De wonderen zijn de wereld nog niet uit…