Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 30 oktober 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsIs Karl Lagerfeld te ver te gegaan? Het lijkt erop dat de ontwerper voor één keer toch op het matje wordt geroepen om één van zijn beruchte quotes. In Frankrijk sleept een vrouwenorganisatie hem voor de rechter nadat hij in het programma Le Grand 8 het probleem van de sociale zekerheid toeschreef aan “ziektes veroorzaakt door dikke mensen”, waarna hij eens te meer ronde vrouwen door het slijk haalde. De Chanel designers wordt nu aangeklaagd wegens laster en discriminatie. Benieuwd hoe de notoir scherpe tong zich hieruit zal praten.

Speculaties troef rond Rita Ora en Adidas. De zangeres zou binnenkort, in navolging van Stella McCartney, Jeremy Scott en Raf Simons, een capsulecollectie ontwerpen voor het befaamde sportlabel. Voorlopig blijft het in beide kampen muisstil maar waar rook is, is in Ora’s geval heel vaak vuur.

Ook Marios Schwab voedt tegenwoordig heel wat geruchten. De Britse ontwerper zou een tijdje actief zijn geweest achter de schermen van Maison Martin Margiela. Een mysterieuze samenwerking zoals er wel meer zijn bij het geheimzinnige modehuis. Schwabs woordvoerder weigert voorlopig elke commentaar te geven, terwijl MMM erop hamert dat de collecties ontworpen worden door een collectief van ontwerpers –een collectief waar nu en dan nieuwe namen verschijnen. Schwab ook dus? Wordt vervolgd.

Miu Miu heeft Léa Seydoux en Adèle Exarchopoulos gestrikt voor haar resort 2014 campagne. De Franse actrices staan tegenwoordig in de schijnwerpers met La Vie d’Adèle, een lesbische film die voor de nodige opschudding zorgt door expliciete seksscènes. Niets al te stomends echter in het naïeve universum van Miu Miu: beide sterren werden gefotografeerd door Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin, goed voor een paar onschuldig ogende beelden. Laat je echter niet misleiden door de brave façade, bij het label zit altijd een verborgen boodschap…