Fashion news: wat je vandaag moet weten

Geüpdatet op 4 november 2013 door Laure Vandendaele
Fashion news: wat je vandaag moet weten

FAShion newsControverse bij Barneys, Vogue US zet Belgisch talent in de verf en Karl Lagerfeld ontwerpt voor 'zijn' Choupette. Falke brengt peperdure kousen op de markt en de trailer van Yves Saint Laurents biopic is eindelijk uit.

In New York ligt warenhuis Barneys onder vuur nadat twee zwarte klanten vorige week door politie werden lastiggevallen in de winkel. De twee werden naar eigen zeggen als mogelijke winkeldieven behandeld omwille van hun huidskleur en te armoedige look.  Een incident dat in de VS voor enorme commotie zorgt én ook JayZ in nauwe schoentjes brengt. De rapper is dit jaar verantwoordelijk voor de feestdagen bij Barneys, waar hij onder andere de etalages zal verzorgen en een collectie zal samenstellen uit stukken van zijn favoriete designers. Critici eisen nu de stopzetting van die campagne met het volgens hen racistische warenhuis. Voorlopig is de ster dat echter niet van plan, wat hem extra kritiek oplevert.

Directeur Antwerps MoMU in Amerikaanse Vogue. Kaat Debo, directeur van het Antwerpse ModeMuseum kon een plaatsje in het novembernummer van de Amerikaanse Vogue veroveren. Dit naar aanleiding van een artikel over jonge Europese modecuratoren en directeurs. Wij mogen dan wel nuchtere Belgen zijn, het doet ons plezier woorden als 'Kaat Debo leads the next generation of curators redefining fashion museums worldwide" in het boekske van Anna Wintour te lezen! (lv)

De liefde tussen Karl Lagerfeld en Choupette is nog lang niet bekoeld. De designer ontwierp ter ere van zijn favoriete viervoeter zelfs een kittige capsulecollectie voor de feestdagen. Een gebreide pet met oortjes en snorharen of een donzige handtas: voor stukken uit de zwart-wit collectie tel je tussen 45€ en 340€ neer. Vanaf 12 november verkrijgbaar bij Karl Lagerfeld winkels… dus ook in zijn aanstormende vestiging in de Antwerpse Schutterhofstraat.(iv)

Chique sokjes. Aan schoenen kunnen we heel wat geld uitgeven, maar de bedragen die naar onze kousencollectie gaan, zijn eerder bescheiden te noemen. Wie er warmpjes bijzit en dat ook voor zijn/haar voeten wenst, heeft er misschien baat bij de peperdure en exclusieve sokken van Falke in huis te halen. Het kousenmerk  brengt een paar sokken van maar liefst 865 euro op de markt en behaalt daarmee  het record voor  'duurste kousjes ter wereld'. De sokken zijn gemaakt van Vicuña, de wol van een zeldzame lamasoort uit het Andesgebergte. Deze wolsoort is lichter, zachter, warmer en dus ook een pak duurder dan alle andere soorten op de kousenafdeing. In de hele Benelux is de Vicuña-sok enkel verkrijgbaar in de Amsterdamse Bijenkorf. Er zijn slecht vier paar beschikbaar. (lv)

Hij is er: de trailer van Yves Saint Laurent, één van de twee concurrerende prenten over het leven van de legendarische ontwerper. Beide films staan voor 2014 gepland, maar enkel deze versie kreeg de zegen van Pierre Bergé en het modehuis. Dat betekent: originele YSL vintage! Een lust voor het oog, die onze nieuwsgierigheid alvast heeft gewekt. (iv)