Top tien filmheksen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Top tien filmheksen

filmheksenSexy stoeipoezen en ondeugende Roodkapjes ten spijt, de heks is en blijft ons favoriete Halloween kostuum. Niets haakneuzen en wratten, toverkollen zijn wat ons betreft net zo stijlvol als de gemiddelde sprookjesprinses. Laat je inspireren door deze gemene filmheksen:

1/

1Hoe bad-ass kan een heks zijn? Charlize Theron lijkt in Snow White and the Huntsman zo van de catwalk geplukt.

2/

2Tilda Swinton heeft in Narnia al evenveel stijlgevoel, alleen verkiest haar personage duidelijk een lichter kleurenpalet. Very Chanel...

3/

3Een actrice met de looks van Sneeuwwitje, gecast als boze toverkol. Rachel Weisz laat als Evanora in Oz, the Great and Powerful zien hoe je veren draagt.

4/

4 5Horens?! Jep, Angelina Jolie blijft in de aanstormende verfilming van Maleficent heel trouw aan het gelijknamige Disneypersonage. Uiteraard slaagt de bloedmooie ster erin een gewei cool te maken...

5/

7

Ook bloedmooi: Michelle Pfeiffer in Stardust. Zolang ze haar ware gezicht niet toont natuurlijk... 8

6/

9Hello blue hair!  Meryl Streep als heks in de nieuwe film Into the Woods, we wisten dat het met Miranda Priestly ooit nog de verkeerde kant uit zo gaan...Eighties pofmouwen en een rock 'n roll kapsel: van de poshy hoofdredactrice blijft nu echt niets over.

7/
10

Lang voor ze als Carrie Bradshaw de straten van New York onveilig maakte, hield Sarah Jessica Parker het griezelgehalte van Salem hoog. In Hocus Pocus speelt het stijlicoon een Middeleeuwse heks op zoek naar eeuwige jeugd. Vergeet Lacroix, Chanel en Alexander Wang, deze SJP moest het stellen met een fout permanent en stoffig korset. Uit pure loyaliteit aan haar huidige status mag ze toch in de lijst. 11

8/

1Nog eentje die trouw blijft aan de Disney look: Susan Sarandon in Enchanted. Metalic gone wilde...

9/

9Helena Bonham Carter is altijd een buitenbeentje geweest en daar respecteren we haar om. Voor haar rol als Bellatrix Lestrange in Harry Potter maakte ze daar geen uitzondering op.

10/

monica

Last but not least: Monica Bellucci in The Brothers Grimm. Een heks met hoog Dolce & Gabbana gehalte én het beste haar van de reeks -logisch, ze zuigt dan ook al eeuwen het leven uit jonge meisjes om haar lokken glanzend en gezond te houden.