Fashion news: wat je vandaag moet weten.

Gepubliceerd op 23 oktober 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten.

fashion newsDe Royal Baby is gedoopt! Verder heeft Maison Matin Margiela  Kanye Wests podiumkostuums ontworpen, kwam er opnieuw een boek over Diana Vreeland uit en worden New Yorkse modellen eindelijk wettelijk beschermd.

Kanye Wests twee grootste dromen komen eindelijk uit: Kim Kardashian heeft officieel ingestemd zijn eigendom te worden en Maison Martin Margiela heeft zijn volledige tour garderobe ontworpen. Het modehuis voorzag de rapper van zo’n 30 creaties voor zijn Yeezus tour. Ook deze keer houdt dat de ondertussen typische monstermaskers van het labal in.

Diana Vreeland mag dan wel lang geleden overleden zijn, haar aanwezigheid is nog steeds voelbaar op de Vogue redactie. Dat door de tonnen memobriefjes die de legendariscge hoofdredactrice naliet. Een papieren erfenis die nu door kleinzoon, Alexander Vreeland, werd gebundeld tot een origineel boek. ‘Memos: the Vogue years’ is hier verkrijgbaar.

Goed nieuws in de New Yorkse modellenwereld, waar modellen jonger dan 16 jaar eindelijk wettelijk beschermd worden tegen uitbuiting en oplichting. Dankzij activisten als topmodel Coco Rocha kon de wet na jaren ijveren eindelijk worden goedgekeurd. De nieuwe maatregel houdt onder andere in dat elk model een soort voogd krijgt toegewezen, die hem/haar begeleidt tijdens shows en shoots. Daarmee kunnen de jonge modellen eindelijk rekenen op dezelfde steun en bescherming als andere leeftijdsgenoten in de showbizz, zoals zangers en acteurs.

Prins George werd deze namiddag in Buckingham Palace gedoopt. In het bijzijn van zijn ouders, grootouders en een resem peetvaders en –moeders werd de kleine uk boven het doopvont gehouden, in een replica van de doopjurk die de Elisabeth II ooit droeg. Dat alles op de gevoelige plaat vastgelegd door fotograaf Jason Bell, bij deze een superpromotie rijker.