5 x indrukwekkende natuurfenomenen die je moet zien

Geüpdatet op 6 november 2015 door Christin Ho
5 x indrukwekkende natuurfenomenen die je moet zien

natuurfenomeen5

Citytrippen is leuk, maar de echte avonturiers gaan op zoek naar natuurfenomenen die door Moeder Aarde werden gecreëerd. Vijf bekende en minder bekende plaatsen in de wereld om te ontdekken.

1/

1.  Noorderlicht (Lapland)

Northern lights
Foto: Thinkstock

Lichtenfestivals verbleken bij het aanschouwen van het noorderlicht. Een fonkelende sterrenhemel met een kleurenspel van groene tinten raast voorbij zonder tussenkomst van de mens. Een natuurfilm in open lucht aan je tent met een kampvuur en uitgeklapte stoeltjes in de hoogste sferen, de ene climax na de andere.

Via Travelbird kun je de avontuur opsnuiven in Zweeds Lapland. Verblijf 4 of 5 nachten in een lodge hoog in de bomen, verken de omgeving met de sneeuwscooter of op de slee met huskyhonden, maak kennis met de lokale Sami bewoners en ontdek in absolute stilte het noorderlicht.

2/

2. Danxia landform (China)

danxia
Foto: Thinkstock

De Chinese Muur in Peking is een van de zeven moderne wereldfenomenen, het Danxia Landform in Zhangye is daarentegen een nog te ontdekken stukje China. De ongewone kleuren van de rotsen zijn gevormd door eeuwenlange erosie van rode zandsteen en minerale afzetting.

Het Danxia Landform is gelegen in het Nationale Park van Zhangye Danxia. De Linze Danxia Scenic Area is het meest interessante gedeelte met vier uitzichtsplatformen. Je kunt het park gemakkelijk bereiken met de trein.

3/

3. Blauwe grot (Kroatië)

Capri
Foto: Thinkstock

Natuurfenomenen vind je niet alleen in het Hoge Noorden of in het Verre Oosten. Ook dichter bij huis is er natuurlijk erfgoed dat een bezoekje waard is. Op een zonnige dag kun je de Blauwe grot aan de westkust van het Kroatische eiland Biševo bezoeken met een roeibootje. Rond 11uur in de voormiddag dringen lichtstralen binnen die de grot blauw kleuren, terwijl het wateroppervlak roze en violet oplicht.

4/

4. Kwallenmeer (Palau)

Jellyfish Lake
Foto: Thinkstock

Omgeven worden door duizenden kwallen en hopen dat je niet gestoken wordt? In het Kwallenmeer op het onbewoonde Eil Malk eiland in Palau hoef je geen liters urine uit voorzorg mee te nemen omdat de kwallen geen natuurlijke vijanden en afweermechanisme hebben.

Neem het vliegtuig naar Palau, van daaruit kun je met een toeristische organisatie naar Eil Malk trekken om het Kwallenmeer te ontdekken.

5/

5. Pamukkale (Turkije)

Blue water travertine pools at Pamukkale, Turkey
Foto: Thinkstock

De bekende terrassen van kalksteen van Pamukkale in het zuidwesten van Turkije is een beroemde trekpleister. Door het afzetten van dikke pakketten kalk langs de terrassen lijkt Pamukkale op een kasteel van katoen of een bevroren waterval. Om het proces van de kalvorming niet aan te tasten, mag je niet meer baden in de terrassen. Je mag wel langs de Pamukkale stappen via een nieuw aangelegd wandelpad.