Jongens mogen rok dragen in Puerto Rico

Gepubliceerd op 22 oktober 2015 door ELLE België
Jongens mogen rok dragen in Puerto Rico

De-Dames
In Puerto Rico draagt de vrouw vanaf heden ook letterlijk de broek. En mannen de rok. De regering besliste namelijk dat iedere leerling voortaan mag kiezen of hij met een rok of broek naar de les komt, ongeacht zijn geslacht.

Genderactivisten halen hun hart op. We zetten alweer een stap in de goede richting naar gendergelijkheid, -aanvaarding en -fluidity.

Rafael Roman, secretaris van onderwijs in Puerto Rico trof een nieuwe regeling om ervoor te zorgen dat homoseksuele, lesbische, biseksuele of transgenderstudenten zich prettiger voelen op school. “Als een jongen een rok wil dragen of een meisje een broek, dan moet dat kunnen. Studenten mogen voor hun keuze niet meer gestraft worden door de leraar.”

De beslissing kwam er nadat homorechtenactivisten druk zetten op opvoeders en leerkrachten om scholen een veiligere en tolerante plaats te maken voor LGTB kinderen (lesbian, gay, transgender, bisexual).

De strijd over dresscodes is een hot topic in de Verenigde staten. Opmerkelijk is dat kinderen veel meer openminded zijn over het onderwerp, vaak zijn het de volwassenen die er een probleem van maken.

Rokken zijn bovendien al een tijdje hét fashion item bij mannen. Deze celebs effenden het pad: