Fashion news: wat je vandaag moet weten

Geüpdatet op 22 oktober 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Jean-Paul Gaultier pakt uit met een sexy kortfilm en Terry Richardson wordt aangepakt omwille van zijn te sexy manieren. Ook Rihanna krijgt op haar kop, haar tournee in Abu Dhabi kon gewoon niet vlekkeloos verlopen... Ondertussen brengen de Kardashians hun zoveelste collectie uit, terwijl Tilda Swinton opnieuw een fijne transformatie ondergaat.

Chanel gezicht Tilda Swinton heeft opnieuw een opmerkelijke metamorfose ondergaan. De actrice kreeg voor haar rol in The Grand Budapest Hotel een drietal decennia extra aangemeten, goed voor de cliché look van steenrijke, excentrieke weduwe. De film, van Wes Anderson, draait rond de moord op de weduwe in kwestie en de strijd om haar extravagante erfenis. Swinton speelde eerder al de rol van bejaarde vrouw in The Curious Case of Benjamin Button.

Jean Paul Gaultier gaat Guerlain, Chanel en Dior achterna met een kortfilm met zijn parfums in de hoofdrol. De iconische geurtjes Le Mâle en Classique, beter bekend om hun bustevormige flesjes, worden op het scherm belichaamd door modellen Jarrod Scott en Rianne Ten Haken. Weinig verhaal, veel passie tussen de twee geliefden die de kijker het beste van Gaultiers universum laten zien. Omdat de klassieke printcampagne toch maar klassiek is…

Terry Richardson zit in nauwe schoentjes. Sinds enkele dagen circuleert online een petitie tegen de controversiële fotograaf, die zich volgens velen steeds opnieuw schuldig maakt aan seksuele intimidatie en misbruik. Het is niet de eerste keer dat Richardson onder vuur staat, in 2010 kreeg hij reeds gelijkaardige verwijten naar het hoofd geslingerd. Het is ook bekend dat enkele grote namen in de modewereld om die reden niet met hem willen werken. Tot nu toe verzamelde de petitie tussen 5000 en 6000 handtekeningen, bedoeling is 50,000 stemmen te werven.

Voorlopig lijkt Richardson echter geen al te grote nadelen te ervaren door de petitie. Hij fotografeerde Kim Kardashian en haar zussen voor het eerst weer samen sinds de bevalling van die eerste. De shoot zet hun nieuwe Lipsy collectie in de verf. Een collectie die volgens de beroemde familie vol verwijzingen naar groten als Valentino, Azzedine Alaïa en Isabel Marant zit. Of die laatsten opgezet zijn met een connectie met Kardashians of Richardson, betwijfelen we dan weer.

Ook Rihanna heeft zich in de nesten gewerkt. Haar Diamond tournee streek dit weekend neer in Abu Dhabi, waar ze haar garderobe zedelijk afstemde op de lokale zeden. Ze ging echter in de mist toen ze haar beruchte Instagram account besloot aan te vullen met een paar moskee foto’s. Een shoot die, gezien de reputatie van de zangeres, bij de plaatselijke bevolking in het verkeerde keelgat schoot. Ook op Twitter wordt ondertussen heel wat kritiek geuit op Rihanna, wiens brutale gedrag volgens velen de spuigaten uitloopt.