Mopsen in de mode

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Mopsen in de mode

Pugfront

Mopsen zijn dé hot dog van het moment. Met hun ietwat ongelukkige smoelwerk en zachtaardige karakter veroveren ze de harten van celebs, hipsters én zelfs de modewereld. It’s a puglife!

Mocht u het nog niet weten: het is al even niet meer en vogue  een Chihuahua in een met Swarovski-kristallen bezette designertas rond te dragen. Dat heeft zelfs Paris Hilton begrepen. ’s Werelds beroemdste Chihuahua-hoeder, die jaren niet zonder de piepkleine Tinkerbell de deur uitkwam, knuffelt tegenwoordig liever met een leuke mops. En ze is lang niet alleen. Ook Kelly Osbourne, Jessica Alba, Amber Rose (liet haar mopsenduo zelfs op haar arm tatoeëren)  en ontwerper Valentino hebben een vrolijke mops in huis rondlopen. Valentino is zelf zo dol op de hondjes dat hij geen genoegen neemt met één verrimpeld exemplaar. De Italiaanse ontwerper vadert over niet minder dan zes mopsen waarvan ééntje, mops Maude, haar baasje overal vergezelt. Valentino is zelfs zo dol op zijn geliefde huisdieren dat hij ooit zijn tweede lijn naar overleden mops ‘Oliver’ noemde.

Mopsmania

Maar ook wie niet halfjaarlijks een collectie de catwalk opstuurt,de sterren van het witte doek speelt of plaatjes op iTunes verkoopt, bezwijkt voor de mopsmania. Een leuke pug is immers de dog of choice van Londense hipsters en ook de vele filmpjes op internet liegen er niet om: de mops is dé hot dog van het moment.

Dat ook de sociale media niet pugproof blijkt, bewijst het Instagram-fenomeen ‘Norm’. De mops van fotograaf Jeremy Veach werd beroemd door zijn grappige ‘selfies’ en kunstige portretten in gewone en vaak minder gewone situaties.

Mops in Mumbai

De populariteit van de mops is mondiaal want, ook in India zijn ze fan. Dit is vooral te danken aan de Vodafone reclamespotjes waarin een schattige mops, aan de zijde van een al even schattig meisje, de show steelt.

Mopsen in de mode

Ook in de modewereld zijn mopshonden prominent aanwezig. Zo barsten de webshops en ketens van de accessoires en kledingstukken met daarop een aandoenlijke en immer triest kijkende mopsmuil. Maar ook in hogere regionen van de modewereld krijgen de mopsen een voet - of beter, poot - tussen de deur. Vorig jaar ontwierpen ’s werelds grootste modehuizen nog een high fashion outfit voor een knuffelmops van het merk Steiff. De opbrengst van de doggy couture ging naar Unicef.

Klik verder voor meer mopsmode en -mania.

1/

George Clooney
George Clooney

2/

Jessica Alba
Jessica Alba

3/

Kelly Osbourne
Kelly Osbourne

4/

Valentino
Valentino

5/

Paris Hilton
Paris Hilton

6/

 

Amber Rose
Amber Rose

7/

#petselfiez by Norm
#petselfiez by Norm

Volg Norm via Instagram

8/

 

's Werelds grootste designers ontwierpen doggy couture voor het goede doel
's Werelds grootste designers ontwierpen doggy couture voor het goede doel. De style van deze doggy = high fashion

9/

 

Pug Sweater - Etsy - 34,00 euro
Pug Sweater - Etsy - 34,00 euro

Shop hier

10/

T-shirt met pug - Fab - 12,50 euro
T-shirt met pug - Fab - 12,50 euro

Shop hier

11/

pugskisses
Trui - Primark - 12,00 euro

12/

Toiletzak - 21,00 euro
Toiletzak - 21,00 euro

Shop hier

13/

Schermafbeelding 2013-10-21 om 17.23.08
iPhone cover - 42,95 euro

Shop hier

14/

iPhone cover - 39,95 euro
iPhone cover - 39,95 euro

Shop hier

15/

Mopsmok - 14,95 euro
Mopsmok - 14,95 euro

Shop hier

16/

Mops in Mumbai