Elle.be is op zoek naar schrijfstagiaires!

Gepubliceerd op 29 augustus 2022 door ELLE België
Elle.be is op zoek naar schrijfstagiaires!

ELLE.be is op zoek naar goede schrijfstagiaires. Het is een publiek geheim dat topstagiaires op onze redactie doorstoten naar vaste jobs, maar wat maakt van jou die ene parel? We helpen je alvast op weg...

Wat zoeken we precies in een stagiaire?

Een realist! Je bent hier niet om de hele dag kleren te passen en je zal Gigi Hadid niet ontmoeten: zo ziet het leven van een redactrice er dus niét uit. Een job als journalist is heel glamoureus, maar voor elk uur dat je op de modeweken of een shoot paradeert, breng je tien uur achter je bureau door om alles voor te bereiden, te coördineren en uit te schrijven. Onthoud dus heel goed: het is keihard werken.

Een doorzetter! De redactie bevindt zich in Lasne, wat voor de meeste mensen gelijk staat aan de andere kant van de wereld. Dat betekent dat je ’s morgens vroeg zal moeten opstaan en waarschijnlijk heel wat fileleed te verwerken krijgt. Wapen je dus tegen deze stress en maak er het beste van - dat doen wij ook.

Een schrijver! Ja, mode en beauty zijn je ding, maar je bent hier in de eerste plaats om mooie teksten neer te pennen.

Een creatieve geest! We verwachten van een stagiaire dat hij/zij proactief is, zelf ideeën en suggesties aanvoert, ’s morgens op eigen houtje het (mode)nieuws doorneemt en zelf creatieve projecten op poten zet. Wil je een videoreeks met food hacks maken? Super, aan de slag! Lijkt het je een leuk idee om een mode-ABC uit te werken? Laat maar komen! Heb je via Instagram een coole artiest ontdekt? Ga die interviewen! Ben je een beautyfreak? Werk een tutorial uit!

Een perfectionist! Lees je teksten driemaal na voor je ze indient, zorg dat àlle onoplettendheden eruit zijn gehaald, gebruik alleen afbeeldingen die scherp zijn, lak je nagels wanneer je handen in beeld komen voor een DIY-tutorial… kortom: lever geen half werk, enkel juweeltjes waar je zelf terecht trots op kan zijn.

Praktische informatie

De stageperiode bedraagt minimum zes weken, te presteren tussen oktober en december 2022.

De stage is onbezoldigd en vindt deels plaats op de redactie (Leuvensesteenweg 431D, 1380 Lasne) aangevuld met thuiswerkdagen.

Lang verhaal kort: ben jij de parel die we zoeken? Stuur dan je CV, motivatiebrief en 3 proefartikels naar lgi@elle.be