IN DE KIJKER. Diane Pernet en A Shaded View On Fashion Film in Antwerpen

Geüpdatet op 19 oktober 2013 door Christin Ho
IN DE KIJKER. Diane Pernet en A Shaded View On Fashion Film in Antwerpen

[caption id="attachment_9922" align="aligncenter" width="485"]dianepernet1 Foto: Boy Kortekaas[/caption]

Op dinsdag 15 oktober waren alle ogen gericht op Diane Pernet, die de zesde editie van haar modefestival ‘A Shaded View On Fashion Film’ - na de première ervan tijdens de Parijse modeweek - exclusief liet plaatsvinden in Antwerpen.

In samenwerking met het ModeMuseum Antwerpen en stad Antwerpen vond het reizende modefestival plaats in de authentieke concertzaal van de voormalige kloosterkerk van de paters augustijnen in de Kammenstraat. De plaats bij uitstek om te midden van het stadsgewoel stil te staan bij de invloed van mode in kortfilms.

dianepernet2
Foto: Boy Kortekaas
dianepernet3
Foto: Boy Kortekaas

Diane Pernet toonde een selectie films met ‘Dream’ als centrale thema. Interessant aan deze selectie was dat de deelnemers afkomstig uit verschillende takken van de artistieke wereld het concept van het festival op hun eigen manier interpreteerden. We zagen zowel dromerige abstracte filmpjes als modepaus Karl Lagerfeld die bizar genoeg het publiek verraste met zijn onwetendheid.  Hoogtepunten waren “Les Stars” van Serge Lutens, stijlicoon Daphne Guinness in Julien Landais’ “Shakki”, “Sister Act” van Ellen Von Unwerth en “Monster Love” van de Franse zangeres Soko.

Soko werd trouwens uitgeroepen als favoriet van de avond! “Monster Love” volgt de avonturen van een monster op zoek naar de liefde van zijn leven in een stad vol met gewone mensen. Zijn vlijmscherpe klauwen, afschuwelijke tanden en uitpuilende wenkbrauwen maken hem depressief totdat hij de liefde van zijn leven tegenkomt, die ook onzeker is over haar uiterlijk. Hun prille liefde leidt tot het wegsmelten van hun oppervlakkige lelijkheid en we ontdekken dat de jonge vrouw Soko zelf is.

Niet alleen de filmpjes waren zeer gevarieerd, maar ook het publiek. We hadden niet alleen Belgische ontwerpers gespot zoals Tim Van Steenbergen, Walter Van Beirendonck, Dirk Van Saene en Filip Arickx van A.F. Vandevorst, maar ook topfotograaf Ronalds Stoops, make-up artist Inge Grognard, grafisch vormgever Paul Boudens en Geert Bruloot en Eddy Michiels van de gerenommeerde Antwerpse schoenenwinkel Coccodrillo waren van de partij.

DianePernet4
Ontwerper Walter Van Beirendonck, directeur MoMu Kaat Debo, Diane Pernet en Geert Bruloot van Coccodrillo / Foto: Boy Kortekaas
dianepernet5
Links: Filip Arickx van A.F. Vandevorst / Foto: Boy Kortekaas

De avond werd afgesloten met een optreden van de Belgische groep SX, bekend van Black Video. Stefanie Callebaut had zich voor de gelegenheid gehesen in een korset van Wim Bruynooghe – ex-student van de Antwerpse Modeacademie – uit zijn afstudeercollectie ‘Lena’ (2013).

dianepernet10
Foto: Boy Kortekaas
dianepernet11
Foto: Boy Kortekaas
dianepernet12
Foto: Boy Kortekaas