How to dress op Tomorrowland

Geüpdatet op 25 juli 2013 door Isabelle
How to dress op Tomorrowland

 

Tomorrowland 2013Zo’n 180.000 festivalgangers uit 200 verschillende landen zakken dit weekend naar Boom af voor Tomorrowland. Nietsvermoedende feestbeesten die bij aankomst wel eens met een strenge fashion police te maken kunnen krijgen.
Dit jaar krijgt het festival, verspreid over het grondgebied van Rumst en Boom, een wel heel specifieke dress code. Beide gemeentes lieten volgens De Morgen immers weten dat uiterlijke kenmerken van een politieke of ideologische overtuiging verboden zijn. Volgens Wendy Weckhuyzen, burgemeester van Rumst, zijn de maatregelen noodzakelijk om rellen en verhitte gemoederen tussen festivalgangers te voorkomen.
Dus: geen Che Guevara shirts of regenboogvlaggen. Benieuwd hoe de lokale politici op de Albert Marcel van het populaire Belgische label Marcel de Bruxelles zouden reageren.

Albert Marcel de Bruxelles
Uiteraard blijft de kritiek niet uit: de maatregel wordt een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting genoemd. De organisatie van Tomorrowland zelf reageert volgens De Morgen verbaasd.